Κακοκαιρία: Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι στην χώρα – Διακοπή της κυκλοφορίας στην Πειραιώς λόγω… καιρού

Κακοκαιρία

Σφοδρές καταιγίδες έχουν πλήξει την Αθήνα, με αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της Πειραιώς λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Οι ουρανοί άνοιξαν στην Αττική, με την έντονη κακοκαιρία που αναμενόταν να ξεκινά λίγο πριν τις 9.30 της Παρασκευής με ισχυρή βροχόπτωση στο κέντρο της Αθήνας.

Λίγο πριν τις 10:00 τα έντονα φαινόμενα επεκτάθηκαν και στα βόρεια προάστια με σφοδρή βροχόπτωση να πέφτει και στο Μαρούσι και τις γύρω περιοχές.

Νωρίτερα, η κακοκαιρία είχε «εισβάλει» από τα δυτικά χτυπώντας όλο το κομμάτι του νομού Αττικής με αναφορές για

καταιγίδα ακόμη και χαλαζόπτωση σε Αιγάλεω, Πέραμα, Ίλιον, Άνω Λιόσια, Πετρούπολη, Νίκαια, και Ασπρόπυργο.

Η κακοκαιρία στην χώρα – Δείτε χάρτες

Στα δυτικά βαθμιαία και στα υπόλοιπα τμήματα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, θα περιοριστούν στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Στον χάρτη που ακολουθεί, παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχής για την Παρασκευή, καθώς επίσης και οι περιοχές όπου αναμένονται τα έντονα φαινόμενα.

kairos_vroxes_kairos_simera_meteo

Παράλληλα, οι ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι που θα πνέουν έως νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, σταδιακά θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ.

anemoi_kakokairia