Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Διακοπή κυκλοφορίας στην Πάρνηθα

Ξεκίνησε την επέλασή της η κακοκαιρία Φίλιππος.

Ειδικότερα η νέα κακοκαιρία ξεκίνησε από τα βόρεια της χώρας αλλά έχει κάνει την εμφάνισή της και στην Αττική καθώς χιονίζει στην Πάρνηθα.

Διακοπή κυκλοφορίας από το ύψος του τελεφερίκ

Αποτέλεσμα είναι η τροχαία λίγο μετά τις 7 το πρωί σήμερα Τετάρτη, να ανακοινώσει διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Στα λευκά η Β. Ελλάδα – Κλείνουν δρόμοι από το πολύ χιόνι (Βίντεο)

Κατά τη διάρκεια της νύχτας χιόνισε αρκετά σε περιοχές της βόρειας και δυτικής Ελλάδας, όπως η Φλώρινα, τα Ιωάννινα και η Κοζάνη.

Οι κακοκαιρία Φίλιππος ξεκίνησε και ήδη σημειώνονται χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και τη Θράκης.

Βίντεο του trikalavoice.gr – το οποίο μεταδίδει ότι μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων επιχειρούν στο οδικό δίκτυο της περιοχής, ενώ με το που έπεσε η νύχτα απαγορεύτηκε η κίνηση στην εθνική οδό Τρικάλων-Ιωαννίνων των φορτηγών, τα οποία σταματούν στη γέφυρα στο Μουργκάνι- δείχνει την περιοχή που έχει ντυθεί στα λευκά.

Παρόμοια είναι τα πλάνα από τη Φλώρινα και το Μέτσοβο, όπως δείχνουν βίντεο τα οποία δημοσίευσε το Forecast Weather Greece.

Που είναι κλειστά τα σχολεία σήμερα

Κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία σε αρκετές περιοχές της χώρας, καθώς η κακοκαιρία «Φίλιππος» επελαύνει

Με νεότερες ανακοινώσεις που εξέδωσαν, πολλοί δήμοι στην Δυτική Μακεδονία αλλά και στα Ιωάννινα αναστέλλουν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, εξαιτίας της συνεχούς και έντονης χιονόπτωσης, ακόμη και στις πόλεις της ακριτικής περιφέρειας.

Κεντρική Μακεδονία

Ειδικότερα, στις Περιφερειακές Ενότητες Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, και Καστοριάς δεν θα λειτουργήσουν, την Τετάρτη 9 Μαρτίου, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Στην Ημαθία, ο δήμος Βέροιας και ο δήμος Νάουσας ανακοίνωσαν επίσης πως όλα τα σχολεία θα είναι κλειστά.

Ιωάννινα

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν τη νύχτα σε πολλές περιοχές του νομού Ιωαννίνων, ακόμη και μέσα στην πόλη. Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν και της χιονόπτωσης, όλα τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, σήμερα θα παραμείνουν κλειστά.

Το ίδιο ανακοίνωσε και ο Δήμος Πωγωνίου

Μηχανήματα αποχιονισμού και αλατιέρες βρίσκονται από τη νύχτα στους επαρχιακούς δρόμους και ειδικά στο ορεινό οδικό δίκτυο προκειμένου να κρατηθεί ανοιχτό, ενώ είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Λόγω των χιονοπτώσεων, πού σημειώνονται μετά το Μέτσοβο και κυρίως στα Γρεβενά, απαγορεύτηκε προσωρινά, η κυκλοφορία για νταλίκες και φορτηγά. Η αστυνομία σταματάει την κυκλοφορία τους, στα διόδια Δροσοχωρίου της Εγνατίας Οδού.

Θεσσαλία

Στο νομό Καρδίτσας κλειστά είναι τα σχολεία στο Δήμο Παλαμά, και στο Δήμο Σοφάδων.