Καιρός: Ζέστη με ακόμα και 20 βαθμούς το Σαββατοκύριακο

Αρκετά ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός από αύριο, Σάββατο και μέχρι περίπου την Τετάρτη σύμφωνα με τον γνωστό προγνώστη του καιρού, Σάκη Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3, θα υπάρχει αρκετή ζέστη με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο και τη χώρα να μπαίνει σε μία φάση καλοκαιρίας με τον υδράργυρο εντός της ημέρας να φτάνει ακόμα και τους 19-20 βαθμούς.

Ομίχλες και ζέστη το Σάββατο

Το Σάββατο τις πρώτες πρωινές ώρες και κατά τη διάρκεια της νύχτας σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου θα παραμείνει το σχετικό κρύο, ωστόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ζεστάνει ο καιρός στις περισσότερες περιοχές.

Τις πρωινές και προμεσημβρινές ώρες θα υπάρχουν ομίχλες στα βόρεια της χώρας, όπως στον Έβρο, στο εσωτερικό της ανατολικής Μακεδονίας, στην πεδιάδα της κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και στα ορεινά – ημιορεινά στη δυτική Μακεδονία, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία και στην Πελοπόννησο στα ηπειρωτικά.

Μάλιστα οι ομίχλες κατά τόπους θα είναι αρκετά πυκνές. Χαμηλές νεφώσεις δεν αποκλείονται να υπάρξουν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στο εσωτερικό της Κρήτης και να δημιουργήσουν κάποιες συνθήκες ομιχλών κυρίως τις πρωινές και προμεσημβρινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα χαρακτηρίζεται από αρκετή ηλιοφάνεια, ενώ από νωρίς το μεσημέρι οι όποιες ομίχλες θα έχουν διαλυθεί.

Στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα επικρατήσουν τοπικές συννεφιές και στην Κρήτη.

Το βράδυ του Σαββάτου θα υπάρχουν τοπικά αυξημένες συννεφιές που θα υπάρξουν στα πολύ πολύ δυτικά και στα ηπειρωτικά και νησιωτικά, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες αλλά και στην περιοχή της Κρήτης.

Μάλιστα αν αυτές οι νεφώσεις είναι χαμηλές δεν αποκλείεται προς το ξημέρωμα της Κυριακής να σχηματιστούν, θαλάσσιες και παράκτιες ομίχλες στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά στους 18 βαθμούς, στα δυτικά στους 15 στα ανατολικά στους 15 και στα βόρεια από 11 έως 17 βαθμούς.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, βόρεια του νομού στα σύνορα με τη Βοιωτία υπάρχει το ενδεχόμενο περιορισμένης ορατότητας και να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες, ωστόσο στη συνέχεια θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς, ωστόσο στα βόρεια προάστια το πρωί θα είναι 3-4 βαθμούς πιο χαμηλά.

Στη Θεσσαλονίκη τις πρωινές ώρες θα υπάρχει πάχνη στις γύρω περιοχές και τοπικές ομίχλες επίσης το πρωί και στη συνέχεια αρκετό ήλιο. Η θερμοκρασία από 3 έως 17 βαθμούς.

 

Ο καιρός από την Κυριακή μέχρι την Τετάρτη

Από την Κυριακή μέχρι την Τετάρτη θα υπάρξει καλός καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας που θα φτάσει μέχρι και τους 19-20 βαθμούς.

Την Κυριακή ο καιρός θα έχει συννεφιές από τα δυτικά, βορειοδυτικά προς τα ανατολικά, νοτιοανατολικά. Η θερμοκρασία στα κεντρικά θα φτάσει ακόμα και τους 20 βαθμούς, στα βόρεια τους 17 με 19 και στα νότια τους 16

Τη Δευτέρα θα υπάρχει επίσης ηλιοφάνεια και λίγα σύννεφα πρόσκαιρα αυξημένα στη βορειοανατολική Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 18 βαθμούς στα κεντρικά, τους 13 με 18 στα βόρεια και τους 17 στα νότια.

Την Τρίτη, ηλιοφάνεια θα υπάρχει σχεδόν παντού και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 στα κεντρικά, τους 16 με 17 στα βόρεια και τους 17 στα νότια.

Τέλος την Τετάρτη αναμένεται επίσης ηλιοφάνεια με τοπικές ομίχλες το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 19 στα κεντρικά, στους 17 στα νότια και στους 16 με 19 στα βόρεια.