Καιρός Σαββάτου: Θερμοκρασίες Καύσωνα – Στους 39 βαθμούς ο υδράργυρος

Καιρός Σαββάτου

Νέα άνοδο της θερμοκρασίας θα έχουμε, το Σάββατο 29 Αυγούστου, με σφοδρό κύμα καύσωνα να «χτυπάει» ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με ασθενείς ανέμους, οι οποίοι τοπικά στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία, όπως ανέφερε και το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ, θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά μέχρι το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία και Θράκη

Καιρός: Aίθριος. Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Aίθριος. Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και τα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Aίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες και Κρήτη

Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στις βόρειες Κυκλάδες τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 και στην Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα βόρεια 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.