Καιρός Παρασκευής: «Έρχονται» βροχές και πτώση της θερμοκρασίας από το βράδυ

καιρός την Κυριακή

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, «χαλάει» από αύριο Παρασκευή 11 Νοεμβρίου ο καιρός καθώς αναμένονται βροχές από τις βραδινές ώρες και πτώση της θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές σε τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας, των Σποράδων και της Εύβοιας.

Από τις νυχτερινές ώρες όμως αναμένεται επιδείνωση του καιρού από τα βόρεια, με τοπικές βροχές στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και στην Ανατολική Στερεά. Τις νυχτερινές και πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία σε πτώση στα βόρεια μετά τις απογευματινές ώρες θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 15-16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 19-20, στην Ήπειρο από 3 έως 20,

στη Θεσσαλία από 2 έως 18-19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 19-20, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 19-20, ενώ στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 20-21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ στο Αιγαίο και στα 4-5 Μποφόρ στο Ιόνιο και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο έως 6 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις έως 3-4 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά και βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Τις νυχτερινές ώρες προς το ξημέρωμα του Σαββάτου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς.