Καιρός: Μίνι καύσωνας σαρώνει την Ελλάδα – Ποια θα είναι η πιο ζεστή μέρα

Σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού. Υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν στη χώρα έως και την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες, που θα φτάσουν κατά τόπους τους 40 βαθμούς, θα σημειωθούν τη Δευτέρα, 31 Αυγούστου, ενώ αξιόλογη πτώση αναμένεται από την Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου.

Πιο αναλυτικά η μέγιστη θερμοκρασία, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, προβλέπεται να φτάσει:

Α. Στο εσωτερικό της χώρας

1. Το Σάββατο, 29 Αυγούστου, τους 37 και κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου.

2. Την Κυριακή, 30 Αυγούστου, τους 38 και στα κεντρικά και τα νότια κατά τόπους τους 39 βαθμούς.

3. Τη Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020, τους 39 και στα κεντρικά και τα νότια κατά τόπους τους 40 και πιθανώς τους 41 βαθμούς.

4. Την Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου 2020, η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα σημειώσει πτώση της τάξης των 3 – 4 βαθμών, στην υπόλοιπη όμως χώρα θα διατηρηθεί στα ίδια υψηλά επίπεδα.

Β. Στη νησιωτική χώρα και τις παραθαλάσσιες περιοχές

1. Το τριήμερο Σαββάτου, 29 Αυγούστου, Κυριακής, 30 Αυγούστου, και Δευτέρας, 31 Αυγούστου, τους 34 με 36 βαθμούς, με εξαίρεση τις Κυκλάδες, όπου η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 33 βαθμούς.

2. Την Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου, η θερμοκρασία στο Ιόνιο θα παρουσιάσει πτώση της τάξης των 3-4 βαθμών. Όμως στα νησιά του Αιγαίου θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 37 και πιθανώς τους 38 βαθμούς.

Γ. Ειδικότερα για την Αττική

Οι υψηλότερες μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα σημειωθούν το διήμερο Δευτέρας, 31 Αυγούστου, και Τρίτης, 1 Σεπτεμβρίου, και προβλέπεται να φτάσουν τους 38 με 39 και πιθανώς κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου, στα παραθαλάσσια όμως θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.