Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας – Που θα βρέξει την Τετάρτη

Οι ισχυρές καταιγίδες περιορίζονται σιγά σιγά στο Αιγαίο σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου και η θερμοκρασία παραμένει αρκετά υψηλή για την εποχή. Επιπλέον τις πρωινές ώρες δεν αποκλείονται και κάποιες τοπικές ομίχλες.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη περιμένουμε αραιές νεφώσεις τοπικά πιο πυκνές με πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο. Μέσα στην ημέρα θα βρέξει για λίγο και στην Κρήτη πιθανώς τοπικά και στη δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι δυτικοί- νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά τους 17 βαθμούς, έως 18 με 20 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς.

Την Πέμπτη οι βροχές στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο θα είναι ελάχιστες με αρκετό ήλιο στην υπόλοιπη χώρα. Οι νοτιάδες δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 20 με 21 βαθμούς.

Η Παρασκευή θα περάσει με αραιές νεφώσεις και βροχές κυρίως από το απόγευμα και μετά  ιδιαίτερα στα δυτικά και τα βόρεια. Οι νοτιάδες θα επιμείνουν, η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά και τους 23 βαθμούς. Τοπικά άστατος θα παραμείνει ο καιρός και το Σαββατοκύριακο με αρκετές βροχές κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα παραμείνει ανεβασμένη.