Καιρός: Κίνδυνος ισχυρών καταιγίδων από απόψε στο βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο

Καιρός

Σοβαρή προειδοποίηση για επικίνδυνα φαινόμενα απευθύνουν μετεωρολόγοι για τις επόμενες ημέρες, λόγω της επερχόμενης κακοκαιρίας που αναμένεται να κορυφωθεί την Κυριακή με ισχυρές καταιγίδες.

Ο Σάκης Αρναούτογλου με νέα ανάρτησή του στα social media υπογραμμίζει τον κίνδυνο ακραίων καιρικών φαινομένων από το βράδυ της Τετάρτης στο βόρειο Ιόνιο, σε Κέρκυρα, Παξούς και παράκτια τμήματα της Ηπείρου.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου στα social media

 

Τρία «κύματα» κακοκαιρίας μέχρι και την Κυριακή – Έρχονται ισχυρές καταιγίδες – Προειδοποίηση για έντονα φαινόμενα και από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Τρία διαδοχικά «κύματα» κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεάσουν τη χώρα. Αρχής γενομένης από την Πέμπτη καταιγίδες θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά και μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχουν εξαπλωθεί στα 3/4 περίπου της επικράτειας αφήνοντας στην ουσία εκτός τα νοτιότερα θαλάσσια τμήματα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, η δυτική χώρα θα επηρεαστεί σημαντικά, ενώ το πέρασμα από τον υπόλοιπο ηπειρωτικό κορμό αν και γρήγορο δείχνει και αυτό να έχει τους κινδύνους του σε τοπικό επίπεδο.

Προσοχή χρειάζεται και το ανατολικό Αιγαίο όπου και θα αποδυναμωθεί το πρώτο «κύμα» κακοκαιρίας.

Την Παρασκευή τα έντονα φαινόμενα θα εστιάζονται στο ανατολικό Αιγαίο με ένα νέο κύμα ισχυρών βροχών – καταιγίδων να ξεκινά και πάλι προς το απόγευμα στα βορειοδυτικά.

Αυτό το «κύμα» μέσα στο Σάββατο θα απασχολήσει κυρίως τα δυτικά, σε δεύτερο βαθμό το ανατολικό Αιγαίο ενώ θα εμφανίσει τάσεις διάλυσης – εξασθένισης όταν έρθει αντιμέτωπο με την οροσειρά της Πίνδου.

Την Κυριακή εκτεταμένη κακοκαιρία φαίνεται να απασχολεί το σύνολο της χώρας από τα βορειοδυτικά με πολύ ισχυρές βροχές, θυελλώδεις ανέμους ακόμη και χιόνια σε βουνά.

Μια κακοκαιρία που θα μας θυμίσει προχωρημένο Φθινόπωρο που θα «ξεδιψάσει» από τη μια μεγάλες εκτάσεις που περιμένουν πως και πως τις βροχές, από την άλλη όμως πιθανόν να φέρει και προβλήματα.