Καιρός: Καλοκαιράκι ως τις 14 Σεπτεμβρίου – Απότομη πτώση της θερμοκρασίας από τα μέσα του μήνα (χάρτες)

Καιρός

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής προγνώσεις, ο καιρός θα διατηρηθεί ζεστός και χωρίς βροχές μέχρι και τα μέσα του μήνα, οπότε και φαίνεται να αλλάζει η κυκλοφορία προς το… φθινοπωρινό.

Μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου οι καιρικές συνθήκες στο σύνολο της χώρας θα είναι καλές, ελλείψει βαρομετρικών χαμηλών ικανών να περάσουν πάνω από την Ελλάδα και να προκαλέσουν φαινόμενα.

​Συννεφιές καθαρά σε τοπικό επίπεδο και σχετικά ζεστός καιρός, αφού η θερμοκρασία μέχρι και τα μέσα του μήνα θα διατηρηθεί σε επίπεδα από 30 έως και 35 βαθμούς.

Απότομη πτώση της θερμοκρασίας -σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία- αναμένεται από τα μέσα του μήνα.

Δείτε τη θερμοκρασία στις 12 το μεσημέρι στις 14, 15 και 16 Σεπτεμβρίου για να καταλάβετε το εύρος της πτώσης.

Σύμφωνα με τα παραπάνω προγνωστικά στοιχεία, θα υπάρξουν περιοχές όπου η πτώση της θερμοκρασίας μέσα σε δύο 24ωρα θα ξεπεράσει και τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Ως προς τα φαινόμενα, από τις 15 και μετά διαφαίνεται, όπως προαναφέραμε, αλλαγή στην κυκλοφορία με διαδοχικά βαρομετρικά συστήματα να περνάνε πλέον από την Ελλάδα.

​Και με τα σημερινά στοιχεία φαίνεται το διήμερο 16-17 να είναι το πρώτο -πραγματικά φθινοπωρινό- με γενικευμένες βροχές και θερμοκρασία στα φυσιολογικά, ίσως και λίγο πιο χαμηλά για την εποχή, επίπεδα.