Καιρός – Έσπασε ρεκόρ ο «υδράργυρος»: Ξεπέρασε τους 39 βαθμούς η θερμοκρασία στην Κρήτη!

Καιρός
Ξεχύθηκε ο κόσμος στις παραλίες – Στο Ηράκλειο Κρήτης ο υδράργυρος έδειξε 39,1 βαθμούς – Στην Αττική, η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στη Νεα Σμύρνη, με 33,9 βαθμούς
– Δείτε τον πίνακα του meteo με τις υψηλότερες θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα – Από αύριο δροσίζει ο καιρός – Η πρόγνωση γα τις επόμενες ημέρες

«Μίνι» καύσωνας καταγράφηκε σε πολλές περιοχές της χώρας, με τον υδράργυρο να δείχνει καιπάνω από 39 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένα μέρη. Με σύμμαχο την καλοκαιρία, κοσμοσυρροή παρατηρήθηκε στις παραλίες και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Στην Κρήτη, την Πελοπόννησο και την Αττική, η θερμοκρασία σημείωσε περαιτέρω άνοδο σε σχέση με την Κυριακή του Πάσχα, με την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία να καταγράφεται στη Γόρτυνα Ηρακλείου Κρήτης με 39,1 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, στην Αττική η υψηλότερη θερμοκρασία σήμερα καταγράφηκε στη Νέα Σμύρνη (33,9 βαθμοί), ενώ στη Λίνδο Ρόδου έφθασε τους 35,4 βαθμούς και στο Κρανίδι Αργολίδας τους 37,1.
MaxT_May03

Αύριο αναμένονται λίγες νεφώσεις -πυκνότερες στα βορειοανατολικά- με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες, υποχώρηση της θερμοκρασίας, καθώς επίσης σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια και στο Αιγαίο.