Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό – Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας – Ο καιρός έως Κυριακή

Καιρός

Αισθητή θα είναι την Παρασκευή (24/6) η πτώση της θερμοκρασίας σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ μόνο στα δυτικά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα, αναμένονται τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες σε Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, και συγκεκριμένα βροχές σε Αττική και καταιγίδες σε Θεσσαλονίκη.

Η θερμοκρασία στην Αττική θα φτάσει έως 35 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη έως 30, ενώ πτώση της θερμοκρασίας θα παρατηρηθεί κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα 5 έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα πρόσκαιρα 3 έως 5 μποφόρ.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα, ενώ από το μεσημέρι προβλέπονται βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία και στη Θράκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά και στα βόρεια τους 33 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στην Κεντρική και στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ανατολικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα και έως την Κυριακή:

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/6

Στη Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, στη Θεσσαλία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο Κεντρικό και στο Νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα ανατολικά και μόνο στη Δυτική Ελλάδα θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25/6

Αρχικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα. Από τις προμεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία και στη Θράκη και τις απογευματινές ώρες στα ορεινά των υπόλοιπων ηπειρωτικών περιοχών θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά.

Οι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και το απόγευμα πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί και στο Ιόνιο δυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά και στα βόρεια τους 33 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26/6

Στην Κεντρική και στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση το βράδυ.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ανατολικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.