Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό από Τετάρτη – Χιόνια ακόμη και στην Αττική

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, από το πρωί της Τρίτης θα έχουμε στις δυτικές περιοχές και στο Ιόνιο, στη Στερεά, στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο και τη δυτική Θεσσαλία πυκνές νεφώσεις που θα δίνουν μπόρες βροχής και χιονιού πάνω από τα 500 – 600 μέτρα. Ηλιοφάνεια θα έχουμε στις Κυκλάδες και στα ανατολικά νησιωτικά συννεφιές.

Από το μεσημέρι και μετά η κακοκαιρία με μπόρες βροχής και χιονιού θα μεταφερθούν στα κεντρικά και η δυτική Ελλάδα θα «καθαρίσει». Έτσι βροχές θα έχουμε στην Αττική, στην Εύβοια, στην Στερεά και στη Θεσσαλία, αλλά και μπόρες χιονιού πάνω από τα 600 μέτρα.

Το βράδυ οι βροχές θα μεταφερθούν προς τα ανατολικά νησιωτικά. Ωστόσο, μεγάλη προσοχή θέλουν οι ΒΔ άνεμοι που θα φτάσουν τα 8-9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 15 βαθμούς στα κεντρικά, τους 8 με 13 στα βόρεια και τους 20 στα νότια.

Στην Αττική ο καιρός θα χαλάσει από το μεσημέρι και μετά με μπόρες και καταιγίδες, ενώ το βράδυ θα έχουμε παροδικές χιονοπτώσεις πάνω από τα 500 – 60 μέτρα. Η θερμοκρασία από 13 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, από το πρωί θα υπάρχουν λίγα σύννεφα και από το μεσημέρι θα έχουμε κάποιες μπόρες χιονιού πάνω από τα 500 μέτρα. Χρειάζεται ωστόσο, πολύ προσοχή στους ανέμους που θα φτάσουν και τα 8-9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 11 βαθμούς.

Την Τετάρτη ο καιρός φτιάχνει με περισσότερη ηλιοφάνεια και οι βοριάδες από το μεσημέρι θα πέφτουν.

Την Πέμπτη συννεφιές στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια και οι άνεμοι πέφτουν ακόμη περισσότερο.

Γέιτς βίντεο της ΕΡΤ: