ΚΑΕ ΠΑΟΚ: “Φέτος η χρονιά είναι πιο δύσκολη – Έχουμε ξανά μπροστά μας βουνά”

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Θανάσης Χατζόπουλος, που αναφέρθηκε στα ακανθώδη προβλήματα που αντιμετωπίζει το καλαθοσφαιρικό τμήμα, καθώς και στους αγωνιστικούς στόχους της φετινής σεζόν. Μεταξύ άλλων, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ και πρόεδρός της είπε:
«Φέτος η χρονιά είναι πιο δύσκολη γιατί υπάρχουν τρεις διοργανώσεις, πρωτάθλημα, κύπελλο και Champions League. Στόχος μας φυσικά είναι η πεντάδα η οποία κατακτήθηκε πέρσι και αν μπορέσουμε πιο ψηλά δεν θα πούμε όχι. Ασφαλώς όμως πρέπει να δούμε πώς θα κινηθούν και οι άλλες ομάδες. Όμως πάντα ο μεγάλος μας στόχος είναι να ξεχρεώσει η ομάδα και μετά έπεται το αγωνιστικό. Ήταν καταρχήν όνειρο να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε την ομάδα και να την ξαναδούμε στα ευρωπαϊκά σαλόνια, αυτό έγινε πιο γρήγορα από ό,τι υπολογίζαμε. Η ομάδα πήγε καλά και στο οικονομικό κομμάτι και έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία για την Ευρώπη.
Για την επόμενη χρονιά, έχουμε μπροστά μας ξανά βουνά, από οικονομικής άποψης, αλλά με τη βοήθεια κεντρικού χορηγού για τη φανέλα, ακόμη δεν μπορώ να ανακοινώσω, και με άλλα έσοδα που έχουμε προβλέψει, η ομάδα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να δημιουργήσει άνοιγμα στην Ευρώπη, να ανεβάσει το μπάτζετ για να μπορέσει να ανταποκριθεί και στις τρεις διοργανώσεις. Μένει να αντιμετωπισθεί το βουνό με το δημόσιο, υπάρχουν οι δόσεις και οι προμηθευτές που κι εκεί υπάρχουν δόσεις. Φέτος κλείσαμε νωρίς χορηγό φανέλας. Βλέπουν ένα σταθερό πρόσωπο, οι εταιρείες θέλουν ένα brand name, όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Θέλουν ανταποδοτικότητα και ο ΠΑΟΚ το προσφέρει αυτό, ο χορηγός μπορεί να πάρει διαφήμιση».
Αναφορικά με την καινούρια σεζόν και την διαθεσιμότητα εισιτηρίων διαρκείας, ο κ. Χατζόπουλος είπε: «Φέτος ερχόμαστε με λιγότερο άγχος, η περσινή χρονιά ήταν δύσκολη, υπήρχε πίεση. Φέτος βάσει των διατάξεων μπορούμε να έχουμε 6.300, εκ των οποίων το 5% να αναφέρεται σε παιδιά. Ένας αριθμός των 5.000 πρέπει να είναι εφικτός στον ΠΑΟΚ, ο κόσμος έχει τη λαχτάρα να έρθει στο μπάσκετ και πιστεύω ότι αυτό θα φανεί και στο κομμάτι των διαρκείας».
Αναφορικά με την ενίσχυση που υποσχέθηκε η οικογένεια Σαββίδη σε ποσό αντίστοιχο με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ο κ. Χατζόπουλος είπε: «Επικοινώνησε μαζί μας η οικογένεια Σαββίδη και στείλαμε όλα τα στοιχεία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Περιμένουμε την απάντηση».
Για την παρουσία του στην ηγεσία της ΚΑΕ διευκρίνισε: «Το έχω πει ότι μεγιστάνας δεν είμαι. Θα είμαι εδώ μέχρι να ξεχρεώσει η ομάδα. Ελπίζω πως όταν γίνει αυτό, θα βρεθεί κάποιος φερέγγυος και σοβαρός άνθρωπος που θα μπορέσει να την αναλάβει και να την πάει παραπάνω. Μέχρι να ξεχρεώσει η ομάδα έχουμε ακόμα χρόνο».
Ο aντιπρόεδρος της ΚΑΕ Βασίλης Τριλυράκης αναφέρθηκε κυρίως στο θέμα των εισιτηρίων διαρκείας, η διάθεση των οποίων ξεκινά την Τετάρτη 12 Ιουλίου και είπε χαρακτηριστικά: «Ανανεώνουμε με τον Θανάση για έναν ακόμα χρόνο στο κάλεσμά του να είμαστε εδώ και να βοηθήσουμε. Πλέον έχουμε μαζί μας κι έναν επιχειρηματία όπως ο Κωνσταντίνος Στεργίου. Πήραμε την απόφαση να βγάλουμε τα εισιτήρια διαρκείς Είναι ένα μεγάλο προσδοκώμενο έσοδο. Θέλουμε να είναι δίπλα μας ο κόσμος, να μας βοηθήσει και πιστεύουμε ότι θα το κάνει παρά τις δύσκολες προϋποθέσεις για πολλούς. Θα δώσουμε μια προτεραιότητα σε αυτούς που ανανεώνουν τα διαρκείας που πήραν πέρσι και το έκαναν γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορούν να δουν την ομάδα. Θα έχουν μια καλύτερη τιμή.
Απόλυτη προτεραιότητα θα έχει και ο κόσμος που συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Θα προσπαθήσουμε να εξυπηρετήσουμε πρώτα αυτούς και μετά όλους τους άλλους. Η διάθεση θα ξεκινήσει από την προσεχή Τετάρτη 14/7, θα έχουν προτεραιότητα οι 800 περσινοί κάτοχοι και οι μέτοχοι της ΑΜΚ μέχρι 31/8 και μετά, όσα μείνουν θα διατεθούν στους υπόλοιπους».
Το νέο μέλος του δ.σ. της ΚΑΕ Κωνσταντίνος Στεργίου στην πρώτη του τοποθέτηση, τόνισε: «Δέχτηκα μία πρόταση πριν λίγες μέρες για να συμμετέχω στην προσπάθεια και δε μπορούσα παρά να δεχτώ. Εκτιμώντας όσα έχουν καταφέρει και όσες τρύπες έχουν κλείσει, χρέη προς τρίτους προς προμηθευτές κλπ. Όσο μπορώ να συμβάλλω και να βοηθήσω θα ο κάνω με μεγάλη χαρά».