Κ.Καραμανλής: Δρομολογείται νέα σιδηροδρομική γραμμή Αμφίπολης – Νέα Ζίχνης

Θα δρομολογηθεί η σχεδίαση νέας σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Αμφίπολης – Νέας Ζίχνης, η οποία με την παράλληλη ανακαίνιση της υπάρχουσας θα εξυπηρετεί τους κατοίκους των Σερρών, αναφέρει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, σε απάντηση του προς τον επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο.

Σε ερώτησή του στη Βουλή ο κ. Βελόπουλος, ανέφερε ότι η νέα σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη- Καβάλα (Σιδηροδρομική Εγνατία), υποβαθμίζει και αδικεί τη σιδηροδρομική σύνδεση με τις πόλεις των Σερρών και της Δράμας.

Ο κ. Καραμανλής στην απάντηση του επισημαίνει πως η νέα σιδηροδρομική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Αμφίπολη, την Καβάλα και τους Τοξότες, αφορά γραμμή υψηλών ταχυτήτων λόγω του ότι η μορφολογία του εδάφους όπου θα διέρχεται είναι κυρίως πεδινή.

Η νέα σιδηροδρομική γραμμή θα συνδέεται με την υφιστάμενη στους Τοξότες και έτσι η πόλη της Δράμας θα συνδέεται με τη νέα σιδηροδρομική γραμμή. Αντίστοιχα για την πόλη των Σερρών θα δρομολογηθεί η μελέτη νέας σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέει την Αμφίπολη με την Νέα Ζίχνη.

Παράλληλα θα δρομολογηθεί η ανακαίνιση της υπάρχουσας γραμμής από την Νέα Ζίχνη μέχρι την πόλη των Σερρών και οι κάτοικοι θα συνδέονται με τη νέα σιδηροδρομική γραμμή.
πηγή: ert.gr