Κ.Φίλης: «Για αυτόν τον λόγο ο Ρ.Τ.Ερντογάν είναι επιθετικός τα τελευταία χρόνια»

Κωνσταντίνος Φίλης

Στο λόγο που ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κρατάει επιθετική στάση τα τελευταία χρόνια αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Φίλης.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ανέφερε πως αυτή η στάση του οφείλεται στο ότι έχει εκπαιδεύσει το εγχώριο ακροατήριο σε μια αίσθηση μεγαλείου και αλαζονείας της χώρας, κάτι που είναι υποχρεωμένος να δείχνει κάθε φορά και σε κάθε πράξη του.

Πρόσθεσε, επίσης, πως με τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων συνόρων Ελλάδας και Αιγύπτου ήταν αναμενόμενο η Τουρκία θα αντιδρούσε με τον τρόπο που το έκανε.

Συμπληρώνοντας, τόνισε πως προσδοκία όλων είναι ότι στο μήνα που θα μεσολαβήσει, από τις 24 Αυγούστου μέχρι και τις 24-25 Σεπτεμβρίου οπότε θα λάβει χώρα η σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών,

θα γίνει κάτι -ενδεχομένως επανεκκίνηση των διερευνητικών συνομιλιών, οι οποίες έχουν «παγώσει» από τον Μάρτιο του 2016 με ευθύνη της Τουρκίας- ώστε η κατάσταση να εξομαλυνθεί.

Όπως κατέληξε ο Κώστας Φίλης, απομένει να διαπιστώσουμε εάν και κατά πόσο η Τουρκία θα αποφασίσει να διατηρήσει την ένταση μετά την επικύρωση από το ελληνικό κοινοβούλιο της συμφωνίας τόσο με την Αίγυπτο όσο και με την Ιταλία.