Ιταλία: Τέλος οι επιχορηγήσεις σε θιάσους όπου παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά γυναίκες

«Θεωρώ την προστασία των γυναικών απόλυτη προτεραιότητα και για την επίτευξη του στόχου αυτού, θα κινητοποιηθώ με πολύ σοβαρό τρόπο», τόνισε την Πέμπτη ο Σαντζουλιάνο, μιλώντας στην επιτροπή πολιτιστικών θεμάτων της ιταλικής Βουλής και της Γερουσίας

Ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Τζενάρο Σαντζουλιάνο, δήλωσε έτοιμος να εξετάσει το ενδεχόμενο να σταματήσουν οι κρατικές επιχορηγήσεις σε θιάσους και παραγωγές όπου σημειώθηκαν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχληξσης σε βάρος γυναικών.

«Θεωρώ την προστασία των γυναικών απόλυτη προτεραιότητα και για την επίτευξη του στόχου αυτού, θα κινητοποιηθώ με πολύ σοβαρό τρόπο», τόνισε την Πέμπτη ο Σαντζουλιάνο, μιλώντας στην επιτροπή πολιτιστικών θεμάτων της ιταλικής Βουλής και της Γερουσίας.

«Είμαι διατεθειμένος να εξετάσω το ενδεχόμενο να σταματήσουμε την όποια επιχορήγηση του υπουργείου μας, σε εταιρείες και παραγωγές όπου σημειώθηκαν παρενοχλήσεις», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Πολιτισμού. Ο Τζενάρο Σαντζουλιάνο υπογράμμισε ότι «πρόκειται για ζήτημα πολιτισμού και παιδείας για όλους τους Ιταλούς».

Οι θέσεις του Ιταλού υπουργού παρουσιάστηκαν έπειτα από καταγγελίες του συνδέσμου Αmleta, στις οποίες αφιέρωσε σειρά άρθρων η εφημερίδα La Repubblica, με αντικείμενο σεξουαλικές παρενοχλήσεις, κακοποιήσεις και εκβιασμούς σε βάρος των γυναικών, στον χώρο του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.