Ιταλία: Ο ιός οπισθοχωρεί τα νοσοκομεία πρέπει να αρχίσουν να επιστρέφουν σε φάση κανονικότητας

Ο ειδικός επίτροπος για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ιταλία, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, με δηλώσεις του στην εφημερίδα La Repubblica θέλησε να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας:

«Στην χώρα μας, ο κορονοϊός άρχισε οπισθοχωρεί. Τα νοσοκομεία πρέπει να επιστρέψουν, σταδιακά, σε φάση κανονικότητας», δήλωσε ο Φιλιουόλο. Παράλληλα, τόνισε ότι «το 88,3% των πολιτών άνω των 12 ετών έχουν εμβολιαστεί με δυο δόσεις κατά του ιού, και 35 εκατομμύρια κατοίκων -σε σύνολο 60- έχουν κάνει και την τρίτη».

Σύμφωνα με τον Ιταλό ειδικό επίτροπο για την αντιμετώπιση της πανδημίας «Σε όλες τις ηλικιακές ομάδες ο εμβολιασμός με δυο δόσεις αγγίζει σχεδόν το 90%, με μόνη εξαίρεση τα παιδιά, τα οποία δεν ξεπερνούν, ακόμη ,το 35%».«Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και τα νέα κρούσματα συνεχίζουν να μειώνονται. Μπαίνουμε σε μια νέα φάση, αλλά ο ιός συνεχίζει να κυκλοφορεί και πρέπει, σίγουρα, να παραμείνουμε σε επιφυλακή», δήλωσε στην La Repubblica ο στρατηγός Φιλιουόλο.

Επιβεβαίωσε, τέλος, ότι «προς το παρόν, στην Ιταλία δεν έχει προγραμματισθεί η χορήγηση μιας τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά της covid 19».