Ιταλία: Ξεπέρασε τους 100.000 νεκρούς από τον κορονοϊό

Ένα «μακάβριο» ρεκόρ έσπασε σήμερα η Ιταλία, καθώς -όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας- η χώρα ξεπέρασε τα 100.000 θύματα από τον κορονοϊό και έγινε η έβδομη χώρα που ξεπερνά το συγκεκριμένο νούμερο.

Η μακάβρια λίστα των θυμάτων από τον κορονοϊό στην Ιταλία, έσπασε σήμερα το «φράγμα» των 100.000, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας, που παλεύει για τον περιορισμό ενός τρίτου κύματος της πανδημίας.

Η Ιταλία γίνεται η έβδομη χώρα στον κόσμο που ξεπερνά το συγκεκριμένο νούμερο, μετά τις ΗΠΑ, Βραζιλία, Μεξικό, Ινδία, Ρωσία και Βρετανία.

Το Υπουργείο Υγείας ανέφερε πως 318 άτομα έχασαν τη ζωή τους, το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της χώρας από την έναρξη της πανδημίας πριν 13 μήνες, στα 100.103.

Την τελευταία ημέρα, καταγράφηκαν 13.902 κρούσματα κορονοϊού σε σχέση με τα 20.765 που βρέθηκαν την Κυριακή. Τα Σαββατοκύριακα άλλωστε γίνονται λιγότερα τεστ, κάτι που σημαίνει πως οι αριθμοί τις Δευτέρες είναι συχνά χαμηλότεροι.

Οι μολύνσεις αυξήθηκαν κατά 23% την τελευταία εβδομάδα σε σχέση με την περασμένη και οι υγειονομικές αρχές προειδοποιούν για ένα νέο κύμα μολύνσεων καθώς ένα νέο στέλεχος του ιού, δείχνει να κερδίζει έδαφος.