Ιταλία: Επιμένουν οι λιμενεργάτες στην Τεργέστη – Μάχες σώμα με σώμα – Διαδηλώσεις σε όλη τηνχώρα

Ιταλία: Επιμένουν οι λιμενεργάτες

Συγκλονιστικές εικόνες από το λιμάνι της Τεργέστης όπου οι απεργοί λιμενεργάτες δεν υποχωρούν και εξακολουθούν να το κρατούν αποκλεισμένο με την αστυνομία να απαντάει με ρίψεις νερού.

Η αστυνομία εκκένωσε τη Δευτέρα (18/10) την πύλη 4 του λιμανιoύ της Τεργέστης στην Ιταλία, έξω από την οποία είχαν συγκεντρωθεί λιμενεργάτες που ζητούν την κατάργηση του μέτρου για το πράσινο πάσο εμβολιασμένου για τον κορονοϊό.

Παράλληλα με τις ρίψεις νερού, οι άνδρες και οι γυναίκες της ιταλικής αστυνομίας χρησιμοποίησαν και δακρυγόνα.

Διαδηλωτές ένιωσαν αδιαθεσία και μεταφέρθηκαν στα τοπικά νοσοκομεία. Οι αρχές τονίζουν ότι η κινητοποίηση ήταν παράνομη και ότι, μέχρι σήμερα το πρωί, είχαν γίνει επανειλημμένες εκκλήσεις στους λιμενεργάτες να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Προσπαθώντας να παραμείνουν στις θέσεις τους, οι λιμενεργάτες δημιούργησαν ανθρώπινη αλυσίδα και προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία. Πριν από λίγο, περίπου δυο χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο τη πόλης της Τεργέστης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σημερινή επιχείρηση των αστυνομικών αρχών.

Οι λιμενεργάτες που αντιδρούν στο μέτρο του πράσινου πάσου ανακοίνωσαν ότι η απεργία τους πρόκειται να συνεχιστεί μέχρι και την Πέμπτη.