Ιταλία – Εκλογές: Κρατά το ισχυρό προβάδισμα η Τ.Μελόνι

Τ.Μελόνι

Το προβάδισμα της συμμαχίας «Αδέλφια της Ιταλίας» παραμένει ισχυρό, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που πραγματοποιούνται στην Ιταλία ενόψει των εκλογών της 25ης Σεπτεμβρίου.

Βάσει των στοιχείων του κέντρου πολιτικής ανάλυσης Termometro Politico, πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου είναι τα Αδέλφια της Ιταλίας με 24,3% και στη δεύτερη θέση βρίσκεται το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα με 23,5%.

Η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι «πείθει» το 14,3% των ψηφοφόρων, ενώ τέταρτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου είναι το Κίνημα Πέντε Αστέρων με 11,1%. Η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προς το παρόν δεν ξεπερνά το 7,3%.

Τον νέο, «κεντρώο πολιτικό πόλο», που απαρτίζεται από το κόμμα Ζωντανή Ιταλία του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι και την πολιτική δύναμη Azione (Δράση) του πρώην υπουργού οικονομικής ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα, προτίθεται να ψηφίσει το 4,9% του στατιστικού δείγματος.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, συνολικά η συμμαχία της Τζόρτζια Μελόνι, στις διάφορες δημοσκοπήσεις προηγείται σημαντικά της κεντροαριστερής και το συνολικό προβάδισμα, ανάλογα με την δημοσκοπική εταιρία,

ξεκινά από 10 ποσοστιαίες μονάδες και φτάνει μέχρι και τις 15. Προς το παρόν, η κυριαρχία της Λέγκα, της Φόρτσα Ιτάλια και των Αδελφών της Ιταλίας δεν δείχνει να απειλείται

ούτε από την δημιουργία της κεντρώας συμμαχίας των Ματέο Ρέντσι και Κάρλο Καλέντα, η οποία έχει ως κύριο σημείο αναφοράς την «ατζέντα» της κυβέρνησης Ντράγκι.