Ιταλία: Δύο νεκροί ο απολογισμός της σφοδρής κακοκαιρίας στην Σικελία

Σικελία

Η Ιταλία δεν έχει καταφέρει να ηρεμήσει, καθώς μετά την πανδημία που έπληξε την περιοχή ήρθε η στιγμή για την σφοδρή κακοκαιρία να ακολουθήσει. 

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και αυτοκίνητα παγιδεύθηκαν σε ανισόπεδες διαβάσεις, με δύο ανθρώπους να χάνουν την ζωή τους στην Σικελία.

Ειδικότερα, στην μεγαλύτερη πόλη του νησιού, το Παλέρμο, βίαιη νεροποντή προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων οι οποίοι δεν κατάφεραν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Σε πολλές άλλες περιπτώσεις, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αυτοκίνητα παγιδεύθηκαν σε ανισόπεδες διαβάσεις, ενώ πολλοί επιβάτες τους πρόλαβαν να απομακρυνθούν κολυμπώντας λίγο πριν το εσωτερικό του αυτοκινήτου τους γεμίσει με νερό.

Άνδρες και γυναίκες της πυροσβεστικής ελέγχουν διάφορα σημεία της πόλης για να εξακριβώσουν αν υπάρχουν παγιδευμένοι άνθρωποι.

Ο δήμος του Παλέρμο κατήγγειλε ότι δεν είχε ειδοποιηθεί από την Ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας – όπως θα έπρεπε – για το αποψινό, σφοδρότατο κύμα κακοκαιρίας.