Ισραήλ: Βραβεία σε πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών από τον πρωθυπουργό

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο επικεφαλής υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ, Mossad, Ντέιβιντ Μπαρνέα, απένειμαν το Βραβείο Πρωθυπουργού σε στελέχη της Μοσάντ για πληροφορίες και ειδικά καθήκοντα, όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

To Βραβείο ήταν για έτη 2020-2021 και η απονομή έγινε παρουσία του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και του αρχηγού της Μοσάντ. Στην τελετή παρευρίσκονταν οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας καθώς διοικητε΄ς και πολλοί συνεργάτες από την κοινότητα ασφαλείας και πληροφοριών.

Το Βραβείο του Πρωθυπουργού απονέμεται, κάθε δύο χρόνια, σε πρωτοποριακές και εμπνευσμένες επιχειρήσεις, των οποίων η πληροφόρηση και η επιχειρησιακή συμβολή στην υπεράσπιση της ασφάλειας του κράτους του Ισραήλ είναι εξαιρετική.

Οι επιλεγμένες επιχειρήσεις αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου του εκτεταμένου έργου της Μοσάντ για την αντιμετώπιση των πολλών απειλών και προκλήσεων που αντιμετωπίζει το Κράτος του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης μη συμβατικών δυνατοτήτων όπλων, της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, της προσπάθειας για ειρήνη και της ομαλοποίησης των σχέσεων.

Σύμφωνα με τα λόγια του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου: «Πρέπει πρώτα από όλα να σας ευχαριστήσω εκ μέρους του Κράτους του Ισραήλ για το υπέροχο έργο που κάνετε μέρα με τη μέρα, νύχτα με τη νύχτα, χρόνο με το χρόνο για την ασφάλεια του Ισραήλ.

»Οι προαγωγές σας εγκρίθηκαν από την ίδια πίστη που έχω στις ικανότητές σας, στην πρωτοβουλία σας, στη δημιουργικότητά σας, στην τόλμη αλλά και στην επιτυχία. Δεν τα κατάφεραν όλα, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία τα κατάφερε, και μερικές φορές τα κατάφερε πάνω από την εκτίμηση.

»Σε κάθε γενιά, υπάρχουν οι κίνδυνοι τώρα είναι το Ιράν που μας απειλεί. Εάν δεν εμποδίσουμε το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, θα βρεθούμε σε μια διαφορετική πραγματικότητα όπου ολόκληρος ο κόσμος θα κρατηθεί όμηρος μπροστά σε ένα κόμμα που θέλει να μας καταστρέψει, και αυτός είναι ο λόγος που αυτή είναι η τελική αποστολή μας.

»Θέλω να πω στους εχθρούς μας ότι δεν πρέπει να μας μπερδέψουν: καμία εσωτερική συζήτηση δεν θα μας εμποδίσει να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε μαζί για να προστατεύσουμε τη χώρα μας και να τους εμποδίσουμε να πραγματοποιήσουν την επιθυμία τους για καταστροφή».

Ο επικεφαλής της Μοσάντ, Ντέιβιντ Μπαρνέα, καλωσόρισε στην ομιλία του:

«Οι πράκτορες της Μοσάντ που επιλέχθηκαν να λάβουν το Βραβείο του Πρωθυπουργού, είναι η αιχμή του δόρατος σε μια ευρεία δράση που πραγματοποιείται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

»Συνδυάζοντας δυνάμεις και μυαλά, με υπομονή και ανεκτικότητα και με ατελείωτη αφοσίωση απέναντι σε εχθρούς που δεν παύουν ούτε στιγμή να ενεργούν για να βλάψουν τον λαό μας, απέναντι σε εχθρούς που μπορεί να αποτελούν υπαρξιακή απειλή για τη χώρα μας, το πρόσωπό τους, είστε αυτοί που μετέτρεψαν ένα όραμα σε πραγματικότητα. »Μπροστά τους ενεργήσατε με κόλπα, και με τεχνάσματα θα συνεχίσουμε τον συνεχιζόμενο μυστικό πόλεμο.

»Αυτή τη γιορτινή μέρα, με δέος η επιλογή των τολμηρών, δημιουργικών και πρωτοποριακών δραστηριοτήτων μας. Είμαι περήφανος για αυτές τις δραστηριότητες που ξεπερνούν την πολυπλοκότητα, τις συνεργασίες και την προηγμένη τεχνολογία.

Είμαι περήφανος για εσάς – τους αφοσιωμένους και δημιουργικούς υπαλλήλους της Μοσάντ, και είμαι περήφανος που ηγούμαι μιας οργάνωσης που λειτουργεί με εστιασμένο τρόπο, προσπαθεί για επαφή και επηρεάζει δραματικά την ασφάλεια του κράτους».