Ισραήλ: Μόνο οι εμβολιασμένοι θα γυρίσουν σε δουλειές, εστίαση, γυμναστήρια

Το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο σε εμβολιασμούς, με σχεδόν επτά εκατομμύρια ενώ το τελευταίο διάστημα έχει δει επίσης πτώση στους θανάτους από κορονοϊό.

Ο υπουργός Υγείας του Ισραήλ, Γιούλι Έντελσταϊν, επιβεβαίωσε ότι η χώρα σχεδιάζει να «εμποδίσει» τους μη εμβολιασμένους ανθρώπους να βρουν δουλειά σε συγκεκριμένες θέσεις εργασίας, αλλά δεν εξήγησε ποιες θα μπορούσε να είναι αυτές.

Μάλιστα, ο κ. Έντελσταϊν πρόσθεσε πως όποιος άνθρωπος βρεθεί να έχει στην κατοχή του πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης.

«Σύντομα θα υπάρξουν θέσεις εργασίας όπου, για να εργαστούν, οι εργαζόμενοι θα πρέπει είτε να εμβολιαστούν είτε να υποβάλλονται σε τεστ κορονοϊού, κάθε 48 ώρες» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός υπ. Υγείας.

Ισραήλ: Θα καταγράφονται σε λίστα τα ονόματα όσων δεν εμβολιάστηκαν

Πάντως, ο Έντελσταϊν δεν διευκρίνισε από ποιες θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να αποκλείονται οι ανεμβολίαστοι, όμως παρότρυνε τους πάντες να λάβουν το εμβόλιο για να επανέλθει η ζωή σε «σχεδόν φυσιολογικά επίπεδα».

«Οι εμβολιασμένοι και όσοι νόσησαν από τον ιό και τον ξεπέρασαν, θα μπορούν να πάνε σε γυμναστήρια, συναυλίες, ξενοδοχεία, συναγωγές από την Κυριακή», σημείωσε επίσης ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος για να προσθέσει όσοι έχουν λάβει τις δόσεις των εμβολίων και όσοι αναρρώνουν θα επωφεληθούν από την άρση των περιορισμών και των σκληρών μέτρων για την ανάσχεση της COVID-19.