Ισπανία: Συνελήφθη επικεφαλής κυκλώματος για ξέπλυμα χρήματος

Στην Ισπανία συνελήφθη σήμερα (15.09.2022) ο επικεφαλής ενός εκ των μεγαλύτερων κυκλωμάτων για ξέπλυμα χρήματος στην Ευρώπη

Ο επικεφαλής του κυκλώματος για ξέπλυμα χρήματος που συνελήφθη στην Ισπανία είχε δεσμούς με συμμορία ναρκωτικών στην Κόστα ντελ Σολ και χρησιμοποιούσε ως «βιτρίνα» την πώληση βότκας σε εστιατόρια.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο Reuters τηλεφωνικά ότι συνελήφθη ο Τζον Φράνσις Μόρισεϊ, αρχηγός του κυκλώματος και επικεφαλής της ισπανικής επιχείρησης. Συνολικά συνελήφθησαν τρεις άνθρωποι στην Ισπανία και ένας στην Αγγλία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η επιχείρηση «Whitewall»

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε κατά τη διάρκεια κοινής διεθνούς επιχείρησης της Europol με την ονομασία «Whitewall», ανέφερε η αστυνομία.

Το εγκληματικό δίκτυο ξέπλυνε πάνω από 200 εκατ. ευρώ μέσα σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο, ή έως 350.000 ευρώ την ημέρα, σύμφωνα με τους αστυνομικούς.

Ο Τζον Φράνσις Μόρισεϊ είχε δεσμούς με την ιρλανδική φατρία «Kinahan», συμμορία εμπορίας ναρκωτικών στην ισπανική Κόστα ντελ Σολ και «συγκέντρωνε μεγάλα ποσά σε μετρητά από εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας».