Ισπανία: Χάος από τον χιονιά του αιώνα – Τους -25 βαθμούς έδειξε ο υδράργυρος

Ισπανία

Βυθισμένο στο χιόνι μεγάλο μέρος της ιβηρικής χώρας

Τους μείον 25 βαθμούς Κελσίου έδειξε το θερμόμετρο τις τελευταίες ώρες στην κεντρική Ισπανία
-κι όμως καλά διαβάσατε!- καθιστώντας ιδιαίτερα δύσκολη την μετακίνηση των πολιτών ενώ σοβαρά προβλήματα σημειώνονται στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο τη χώρας.

Οι προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ότι εδώ και ένα δεκαήμερο η Ισπανία θα ζούσε τον «χιονιά του αιώνα»επιβεβαιώνονται και με τον παγετό και τα προβλήματα που δημιουργεί στα κεντρικά και βόρεια της χώρας.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», το θερμόμετρο στην Μολίνα ντε Αραγόν στην επαρχία της Γουδαλαχάρα έδειξε χθες το βράδυ μείον 25,2 βαθμούς Κελσίου.

Συνολικά έντεκα επαρχίες της ιβηρικής χώρας βρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό» με τον υδράργυρο να δείχνει ανώτατη θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές τους μείον 16 Βαθμούς Κελσίου.

ispania-xionias-14

Ένα μεγάλο μέρος στο κεντρικό και ανατολικό κομμάτι της Ισπανίας εξακολουθεί να είναι βυθισμένο στο χιόνι ύστερα από την επέλαση της πρωτοφανούς χιονοθύελλας με το όνομα «Φιλομένα» που οδήγησε στο θάνατο δεκάδων ανθρώπων.

Την ώρα που ένα μεγάλο τμήμα της χώρας πλήττεται από σφοδρό κύμα ψύχους, δύο άστεγοι βρέθηκαν νεκροί χθες βράδυ στη Βαρκελώνη, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Οι αρχές στη Μαδρίτη συνεχίζουν να συστήνουν στους κατοίκους της πρωτεύουσας να μην μετακινούνται με τα αυτοκίνητά τους ενώ η τοπική κυβέρνηση επιβάλλει την τηλεργασία για την τρέχουσα εβδομάδα.

ispania-xionias-1

Πολλά προβλήματα δημιουργούνται με την διακοπή ηλεκτροδότησης ακόμα και σε προάστια της Μαδρίτης όπου η διακοπή ρεύματος έχει φθάσει τις 60 ώρες. Δέντρα κινδυνεύουν να πέσουν υπό το βάρος του χιονιού, τα πάρκα παραμένουν επίσης κλειστά.

ispania-xionias-13

Τα σουπερμάρκετ άρχισαν να έχουν ελλείψεις σε φρέσκα προϊόντα λόγω των δυσκολιών τροφοδοσίας από την Παρασκευή, όμως η «MercaMadrid», η μεγάλη αγορά χονδρικής της Μαδρίτης, αναμένεται σήμερα να τεθεί σε επαναλειτουργία.

Δείτε το βίντεο: