Αττική: Νέες ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Πειραιώς και στα δύο ρεύματα από Πέτρου Ράλλη έως Χαμοστέρνας

Αττική: Νέες ισχυρές βροχές

Ισχυρές καταιγίδες εκδηλώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αττική, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια και την κυκλοφορία να διακόπτεται σε πολλά σημεία.

Λόγω συσσώρευσης υδάτων, η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Πειραιώς και στα δύο ρεύματα από το ύψος της Πέτρου Ράλλη έως το ύψος της οδού Χαμοστέρνας.

Σύμφωνα με δεδομένα από το πυκνό δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το μεγαλύτερο ύψος βροχής στην Αττική ήταν ίσο με 39mm και καταγράφηκε στους μετεωρολογικούς σταθμούς στο

Γκάζι και στη Βάρη σε χρονικό διάστημα σχεδόν μιας ώρας, ενώ στην ευρύτερη περιοχή το σύστημα καταγραφής κεραυνών Ζεύς ανίχνευσε περισσότερους από 2.500 κεραυνούς.

Στο παρακάτω γραφικό παρουσιάζονται τα ύψη βροχής που καταγράφηκαν στους μετεωρολογικούς σταθμούς στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

 

meteo