Ισχυρές εκρήξεις στο Κίεβο μετά το τέλος των συνομιλιών Ρωσίας – Ουκρανίας

Συνεχίζεται η ρωσική προέλαση, με νέες εκρήξεις να σημειώνονται στην ανατολική πλευρά του Κιέβου.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για ισχυρές εκρήξεις, ενώ παράλληλα δεν σταματούν να ηχούν και σειρήνες πολέμου. Οι κάτοικοι ζουν υπό ένα συνεχιζόμενο καθεστώς τρόμου αγωνιώντας για το κάθε λεπτό ενώ τρέχουν σε καταφύγια για να γλιτώσουν τους βομβαρδισμούς.

Η μεγέθυνση της απειλής αποτυπώνεται σε νέα βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν την ένταση των εκρήξεων στην ουκρανική πρωτεύουσα.

 

Την ώρα που διεξάγονταν οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους στη Λευκορωσία, η ρωσική πλευρά προέβαινε σε απειλές είτε λεκτικές, διαμηνύοντας ότι έχει θέσει σε ετοιμότητα το πρόγραμμα πυρηνικών είτε στην πράξη προβαίνοντας σε αλλεπάλληλες επιθέσεις.

Η Ουκρανία μετρά τις πληγές της εξαιτίας της ρωσικές επιθετικότητας καθώς μεγάλες πόλεις υφίστανται πυρά. Η κομβικής σημασίας πόλη Χάρκοβο φιλοξένησε για ακόμη ένα 24ωρο το πιο σκληρό πρόσωπο του δράματος της σύρραξης, με τον απολογισμό των νεκρών να αυξάνεται.

Από τους τελευταίους βομβαρδισμούς σκοτώθηκε μια γυναίκα ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 31.

Ανάμεσα στους τραυματίες 15 στρατιωτικοί και 16 άμαχοι, σύμφωνα με ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Τις τελευταίες ημέρες, καταγράφηκαν επτά νεκροί και 44 τραυματίες, ανάμεσά τους 20 στρατιώτες.

Aνάμεσα στους επτά θανόντες δύο στρατιωτικοί και πέντε άμαχοι.

Το Χάρκοβο, το οποίο έχει βιώσει μερικές από τις σκληρότερες μάχες του πολέμου μέχρι στιγμής, χτυπήθηκε από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από ρωσικές θέσεις τη Δευτέρα ενώ ενδεικτικό της αλλαγής τακτικής του Πούτιν είναι ένα βίντεο που δείχνει περιοχή γύρω από ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο να καλύπτεται από εκρήξεις.