Ήρωας αστυνομικός έσωσε με ΚΑΡΠΑ την ζωή σμηνίτη που έπαθε ανακοπή

Τη ζωή ενός σμηνίτη έσωσε ένας αστυνομικός της Άμεσης Δράσης παρέχοντάς τους τις πρώτες βοήθειες

Χάρη στην άμεση και στην ψύχραιμη παρέμβαση ενός αστυνομικού της Άμεσης Δράσης σώθηκε η ζωής ενός σμηνίτη που υπέστη ανακοπή καρδιάς μέσα στο στρατόπεδο Σακέτα.

Σύμφωνα με το lawandorder, o αστυνομικός ο οποίος στο παρελθόν είχε παρακολουθήσει σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών, ενημερώθηκε πως ο σμηνίτης είχε πάθει ανακοπή την ώρα που είχε ολοκληρώσει την βάρδια του.

Έτρεξε γρήγορα από τον όρχο των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ στο στρατόπεδο και μέσα στο κεντρικό κτίριο, εντόπισε αναίσθητο τον σμηνίτη. Χωρίς δεύτερη σκέψη ο αστυνομικός ξεκίνησε να του παρέχει τις πρώτες βοήθειες κάνοντάς του ΚΑΡΠΑ και λίγα λεπτά αργότερα ο άνδρας ανέκτησε τις αισθήσεις του, χωρίς όμως να μπορεί να μιλήσει.

Στη συνέχεια έπαθε κρίση πανικού με αποτέλεσμα από κοινού με έναν ακόμη αστυνομικό, να του δώσουν εκ νέου τις πρώτες βοήθειες γυρνώντας τον στο πλάι και κρατώντας το κεφάλι και το σώμα σταθερό ώστε να μην τραυματιστεί. Μετά λίγη ώρα, το άτομο επανήλθε δίχως να μπορεί να μιλήσει καθαρά πριν όμως μας έγνεψε στους αστυνομικούς σε ερώτηση τους αν αισθανόταν καλύτερα.

Μετά από λίγο προσήλθε στο σημείο σταθμός του ΕΚΑΒ όπου τον μετέφερε στο ΓΝΑ 251. Ο σμηνίας ηλικίας 27 ετών είναι καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.