Ιρλανδία: Πάνω από το 72% των ενηλίκων έχει εμβολιαστεί πλήρως

Περισσότερο από το 72% των ενηλίκων στην Ιρλανδία έχει πλέον εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού, όπως έκανε χθες γνωστό με ανακοίνωσή του, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Μίχαλ Μάρτιν.

«Η εκστρατεία ανοσοποίησης στην Ιρλανδία συνεχίζεται με σπουδαίο ρυθμό. Ξεπεράσαμε τους κοντινότερους γείτονές μας», σημείωσε ο κ. Μάρτιν μέσω Twitter, χαιρετίζοντας την «λαμπρή προσπάθεια» όλων όσοι συμμετέχουν στο εγχείρημα. Ο ιρλανδός πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι έχει πλέον εμβολιαστεί πλήρως το 72,4% των ενηλίκων, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο το αντίστοιχο ποσοστό βρίσκεται στο 72,1% μέχρι εδώ.

Από χθες, πρόσωπα ηλικίας 16 ετών και άνω μπορούν να λαμβάνουν την πρώτη δόση του σκευάσματος των Pfizer/BioNTech χωρίς ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα. Η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή για την Ανοσοποίηση (National Immunisation Advisory Committee, NIAC) συνέστησε αυτή την εβδομάδα να αρχίσει η χορήγηση του ιδίου εμβολίου σε πρόσωπα στην εφηβεία, στο ηλικιακό φάσμα 12-15 ετών· ο εμβολιασμός των εφήβων άρχισε ήδη.

Ωστόσο, την ίδια ώρα, η Ιρλανδία ξεπέρασε το ορόσημο των 300.000 κρουσμάτων αφού χθες διαγνώστηκαν άλλα 1.427, σύμφωνα με τον επικεφαλής υγειονομικό αξιωματούχο της Ιρλανδίας, τον Τόνι Χούλοχαν.