Ηράκλειο: Σε παραλήρημα 43χρονος που σκότωσε τη μητέρα του – «Ζει μαζί με την απαχθείσα σύζυγό μου»

Τον Ιούλιο του 2022 ένας άνδρας 43 ετών ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη μητέρα του, ο 43χρονος μητροκτόνος δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, ενώ αίσθηση προκαλούν τα όσα είπε στην απολογία του.

Συγκεκριμένα, ο μητροκτόνος από το Ηράκλειο προχώρησε σε μια παραληρηματική απολογία λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως έχουν απαγάγει τη γυναίκα του, η μητέρα του ζει και πως βρισκόμαστε στο έτος 2123.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, o 43χρονος ισχυρίστηκε ότι “όλα ξεκίνησαν” όταν απήγαγαν τη σύζυγό του και στη θέση της έστειλαν μία σωσία της, η οποία προσπαθούσε με τον τρόπο της να τον εξοντώσει: σωματικά και ψυχικά.

Όπως είπε, εκείνη δεν έκανε τίποτα στο σπίτι και του έριχνε στο φαγητό παραισθησιογόνα για να κοιμάται.

Μάλιστα ανέφερε ότι μια μέρα ενώ βρισκόταν στο σπίτι, άκουσε μια γυναίκα να καλεί σε βοήθεια. Βγήκε έξω αλλά δεν είδε κάποια, εξέφρασε όμως την πεποίθηση ότι οι φωνές ήταν της πραγματικής του γυναίκας που είχε απαχθεί και η οποία είχε καταφέρει να διαφύγει.

Ο ίδιος περιέγραψε όσα έγιναν τη μοιραία μέρα. Όπως είπε είχε χάσει την αίσθηση του χρόνου και κανείς δεν του έλεγε την πραγματική ώρα, ημερομηνία και έτος.

Επίσης εξαιτίας των χαπιών δεν μπορούσε να ξυπνήσει και δεν ήταν συνεπής στη δουλειά του, κι έτσι η μητέρα του χρειαζόταν να τον παίρνει τηλέφωνο πολλές φορές την ημέρα για να τον ξυπνάει, κι ως εκ τούτου οι σχέσεις τους είχαν διαταραχθεί.

Τη χτύπησα αλλά όχι πολύ

Όπως είπε πήρε τα πράγματά του και πήγε στη μητέρα του. Υποπτεύθηκε ότι υπήρχε η πρόθεση να τον οδηγήσουν σε κάποιο ίδρυμα προς εγκλεισμό και τότε “απασφάλισε”.

Λογόφερε με τη μητέρα του και τη χτύπησε, με τον ίδιο πάντως να ισχυρίζεται ότι δεν τη χτύπησε πολύ, ούτε με ξύλο όπως έχει αναφερθεί.

Είπε πως μάτωσε η μύτη και τα χείλη της, ενώ αφού πάλεψαν αρκετά και είχαν πέσει στο πάτωμα, εκείνος, κουρασμένος, πήγε να κοιμηθεί αφήνοντας τη μητέρα του ανάσκελα στο πάτωμα, αλλά ζωντανή.

Σημείωσε πως τον ξύπνησε το κουδούνι των αστυνομικών και κατέληξε στην απολογία του λέγοντας πως η μητέρα του δεν είναι νεκρή αλλά βρίσκεται κάπου μαζί με τη γυναίκα του.

Οι δικηγόροι του προτάσσουν το γεγονός ότι ο 43χρονος έχει το ακαταλόγιστο και ότι δεν είχε επίγνωση του άδικου της πράξης του.

Στο πλευρό του 43χρονου μητροκτόνου ήταν όλοι οι συνάδελφοί του.