Ηράκλειο: Νέα στοιχεία για το 2,5 ετών κοριτσάκι στη ΜΕΘ – «Κατάπιε υγρό καθαρισμού»

Ώρες αγωνίας στο Ηράκλειο για ένα κορίτσι μόλις 2,5 ετών που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, διασωληνωμένο στην εντατική του ΠΑΓΝΗ. Όπως έκανε γνωστό ο διοικητής του νοσοκομείου, αιτία για την περιπέτεια της μικρής ήταν το υγρό καθαρισμού που ήπιε στο σπίτι της, όταν ξέφυγε για λίγο από την προσοχή των δικών της. Το παιδί είχε περάσει κορονοϊό πριν από δύο μήνες και είχε συνέλθει δίχως επιπλοκές.

Πιο αναλυτικά, στη μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται διασωληνωμένο ένα κοριτσάκι μόλις 2,5 ετών με οίδημα στο λάρυγγα. Όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, το κοριτσάκι κατανάλωσε υγρό καθαρισμού ηλεκτρικών φούρνων και μεταφέρθηκε αρχικά στο Βενιζέλειο νοσοκομείο το μεσημέρι της Κυριακής.

Εκεί οι γιατροί έκριναν σκόπιμο να το διασωληνώσουν και στη συνέχεια αποφασίστηκε η διακομιδή του στο ΠΑΓΝΗ. Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη το κοριτσάκι νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση ενώ βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση του ιατρικού προσωπικού της μονάδας παίδων με τους γονείς του να αγωνιούν για την κατάσταση υγείας του παιδιού τους.

Μάλιστα διευκρίνισε με έμφαση ότι το κοριτσάκι δεν νοσηλεύεται λόγω κορονοιού αλλά λόγω του υγρού που ήπιε. Όπως τόνισε στο ekriti.gr, κορονοϊό είχε περάσει πριν από 2 περίπου μήνες και είχε ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας.