Ηράκλειο: Μετά τον θάνατο του 51χρονου, δεκάδες αιτήματα για κοπή επικίνδυνων δέντρων

Σοκ και οργή προκάλεσε στους πολίτες του Ηρακλείου ο θάνατος του 51χρονου που σκοτώθηκε σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης, τη Λεωφόρο Δημοκρατίας, μετά από την πτώση δέντρου.

Η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου, Ευγενία Στυλιανού, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου τόνισε ότι τα αιτήματα θα εξεταστούν ενδελεχώς προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Ευρεία σύσκεψη

Αύριο Παρασκευή (2/9), όπως διευκρίνισε η κ. Στυλιανού πρόκειται να πραγματοποιηθεί η ευρεία σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων επιστημονικών φορέων.

«Σκοπός της σύσκεψης είναι η αξιολόγηση της ανθεκτικότητας των υπεραιωνόβιων δέντρων (και όχι μόνο) της πόλης και η σύνταξη ενός «οδικού χάρτη» για τη συντήρησή τους».

Όσον αφορά στη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Παναγιώτης Μητρέλος, η κ. Στυλιανού υπογράμμισε, ερωτηθείσα σχετικά, ότι αυτή τη στιγμή ερευνούν όλες τις πτυχές της υπόθεσης τρεις ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες από τη Διεύθυνση Δασών Ηρακλείου, οι οποίοι ορίστηκαν με απόφαση της Εισαγγελίας. Παράλληλα, δικό της εμπειρογνώμονα έχει ορίσει και η οικογένεια του εκλιπόντος.