Ηράκλειο – Επίθεση με οξύ: Εκτεταμένο το έγκαυμα του 36χρονου

Με εγκαύματα δευτέρου βαθμού νοσηλεύεται στο Θριάσιο ο 36χρονος που δέχτηκε επίθεση με καυστικό υγρό από την 38χρονη σύζυγό του στο Ηράκλειο Κρήτης.

Μιλώντας στο MEGA η Μαρία Καλοφώνου, διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής του Θριάσιου, τόνισε πως ο δρόμος προς την αποκατάστασή του είναι μακρύς.

«Είναι ένα βαθύ χημικό έγκαυμα, που αφορά το πρόσωπο, τον λαιμό, τον κορμό και ένα μικρό τμήμα στα χέρια και συνοδεύεται από ένα βαρύ τραυματισμό, ένα βαρύ έγκαυμα στο αριστερό μάτι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βλάβη στο μάτι του 36χρονου είναι πολύ βαριά, με τους γιατρούς να δίνουν σκληρή μάχη για να το σώσουν.

«Όλα τα μεγάλα εγκαύματα, τα εκτεταμένα, έχουν μακρύ χρόνο αποκατάστασης. Σε αυτή τη φάση το μόνο που χρειάζεται είναι να συντονιστούμε στην αντιμετώπιση της οφθαλμικής βλάβης και το κομμάτι που αφορά την πλαστική χειρουργική», δήλωσε η πλαστική χειρουργός.

«Είναι ένας άνθρωπος που υποφέρει από ένα βαρύ έγκαυμα. Αυτό που συζητήσαμε είναι πως θα τον βοηθήσουμε», ανέφερε η κυρία Καλοφώνου σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τον 36χρονο.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ξενοδοχείο στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου το ζευγάρι είχε δώσει ραντεβού. Εκεί, η 38χρονη φέρεται να του πέταξε καυστικό υγρό, με αποτέλεσμα 36χρονος να υποστεί εγκαύματα στο πρόσωπο και στον λαιμό.

Η 38χρονη παραμένει ασύλληπτη, ενώ ο δικηγόρος του 36χρονου Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει ότι υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας προστατεύει τη γυναίκα.

Ο κ. Κούγιας, ανέφερε χαρακτηριστικά πως η 38χρονη «έχει γελοιοποιήσει την αστυνομία της Κρήτης» και έκανε λόγο για μία σκληρή γυναίκα που προέρχεται από ισχυρή οικογένεια.

«Η οικογένεια (σ.σ. του 36χρονου) μου μετέφερε ορισμένα πράγματα. Έχουμε την πρωτοφανή περίπτωση μίας γυναίκας να έχει γελοιοποιήσει όλη την αστυνομία της Κρήτης, να βγαίνει στα κανάλια και να μιλάει με την άνεση και να περιγράφει με πόσα λίγα χρήματα αγόρασε την ουσία που πήγε να σκοτώσει τον άνθρωπο. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι είναι γόνος πολύ ισχυρής οικονομικά οικογένειας και συγχρόνως έχω πληροφορηθεί ότι είναι μία σκληρή γυναίκα, που της έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια των παιδιών της από τον προηγούμενο σύζυγο», ανέφερε ο Κούγιας.

«Η οικογένεια υποστηρίζει ότι υπάρχει υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας που προστατεύει την 38χρονη. Συγχρόνως, έχουμε πληροφορηθεί ότι τη συγκεκριμένη γυναίκα, μόλις έκανε την απόπειρα ανθρωποκτονίας, την παρέλαβε αυτοκίνητο, την οποία την περίμενε. Αυτό μπορεί να προκύψει και από τις κάμερες ασφαλείας», συμπλήρωσε ο Αλέξης Κούγιας.