ΗΠΑ: «Ζούμε σκηνές αποκάλυψης» λέει γιατρός σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης

Άνθρωποι ντυμένοι ζεστά, αφού το κρύο είναι ακόμη τσουχτερό στην Νέα Υόρκη, περιμένουν σε μια τεράστια ουρά για να εισέλθουν στο νοσοκομείο Elmhurst που βρίσκεται στο Κουίνς. Κοινό σημείο αναφοράς όλων, οι μάσκες που φορούν και κάποιες κουβέντες που ανταλλάσσουν περιμένοντας την σειρά τους για να εξεταστούν, ενώ συχνά οι σειρήνες των ασθενοφόρων που καταφτάνουν, ηχούν ανατριχιαστικές.

Μια νοσοκόμα από τα επείγοντα δήλωσε στην Post ότι αισθάνεται πως δουλεύει σε υπαίθριο νοσοκομείο, το οποίο έχει στηθεί σε εμπόλεμη ζώνη. Οι ασθενείς συνωστίζονται, δεν υπάρχουν πλέον κρεβάτια να τους βάλουν και ο αναγκαίος εξοπλισμός τελειώνει με πρωτόγνωρους ρυθμούς.

«Συμβαίνει αυτό που γίνεται τώρα στην Ιταλία» λένε γιατροί και νοσηλευτές στο Elmhurst, που βρίσκεται στην καρδιά του Κουίνς, στο οποίο έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 6.500 κρούσματα της ασθένειας. Είναι οι άνθρωποι που ζητούν απελπισμένα ενισχύσεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό, προκειμένου να αντέξουν τα όσα συμβαίνουν. Χρειάζονται επειγόντως αναπνευστήρες, ενώ οι 25 νοσηλευτές που αποσπάστηκαν από άλλες κλινικές φαντάζουν πολύ λίγοι για την δεδομένη κατάσταση.

Οι χίλιες μάσκες που προσφέρθηκαν από τον Δήμο φαντάζουν λίγες σύμφωνα με τα όσα λαμβάνουν χώρα στην Νέα Υόρκη τις τελευταίες ώρες. Το νοσοκομείο έχει κατακλυστεί κυριολεκτικά και όπως λέει ο Δημοτικός Σύμβουλος Φρανσίσκο Μόγια γιατροί και προσωπικό δουλεύουν ατέλειωτες ώρες με αυτοθυσία, ενώ το Elmhurst βρίσκεται σε οριακό λειτουργικό σημείο.