ΗΠΑ: Βγαίνει ο στρατός σε πολλές πολιτείες για να καταστείλει τη λαϊκή δυσαρέσκεια εναντίον του Τ.Μπάιντεν

Ουάσινγκτον

Ο στρατός θα βγει σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ την ημέρα ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν για να καταστείλει την έντονη λαϊκή δυσαρέσκια εναντίον του νέου Αμερικανού προέδρου.

Μόνο στην Ουάσινγκτον βρίσκονται αυτή τη στιγμή 25.000 στρατιώτες πίσω από τα όπλα των οποίων ο Τζο Μπάιντεν θα «στεφθεί» πρόεδρος.

Στελέχη των αμερικανικών δυνάμεων επιβολής του νόμου βρίσκονται σε επιφυλακή για διαδηλώσεις εναντίον του Τζο Μπάιντεν στις 50 πολιτειακές πρωτεύουσες αυτό το Σαββατοκύριακο, εγκαθιστώντας οδοφράγματα και καλώντας τον στρατό.

Το FBI έχει προειδοποιήσει τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις για πιθανές ένοπλες κινητοποιήσεις στις πρωτεύουσες των 50 αμερικανικών πολιτειών από τις 16 Ιανουαρίου έως την ημέρα της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν

Το Μίσιγκαν, η Βιρτζίνια, το Ουισκόνσιν, η Πενσιλβάνια και η Ουάσιγκτον είναι μεταξύ των πολιτειών που έχουν κινητοποιήσει τον Στρατό τους για να ενισχύσουν την ασφάλεια, ενώ το Τέξας αποφάσισε να κλείσει το Καπιτώλιό του από σήμερα έως τις 20 Ιανουαρίου.

Στο Μίσιγκαν, οι αρχές έχουν υψώσει έναν φράκτη περιμετρικά του κτιρίου του Καπιτωλίου στο Λάνσινγκ και στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί από κάθε γωνιά της πολιτείας. Το τοπικό κοινοβούλιο ακύρωσε τις συνεδριάσεις την επόμενη εβδομάδα, επικαλούμενο ανησυχίες για αξιόπιστες απειλές.

Τουλάχιστον 25.000  ένοπλοι στρατιώτες της Εθνοφρουράς έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους της Ουάσιγκτον, ενώ έχουν στηθεί τεράστιοι φράχτες και οδοφράγμτα γύρω από το Καπιτώλιο. Σήμερα συνελήφθη ένοπλος άντρας ο οποίος έφερε εκτός του όπλου και 500 σφαίρες.