ΗΠΑ: Σύγκρουση ξέσπασε ανάμεσα σε γονείς και ΛΟΑΤΚΙ έξω από σχολείο (Βίντεο)

Σε δημοτικό σχολείο του Βόρειου Χόλυγουντ στο Λος Άντζελες στις ΗΠΑ γονείς σήκωσαν πλακάτ την ημέρα Pride με αφορμή τις εντάσεις που προκλήθηκαν εξαιτίας του καψίματος της σημαίας του κινήματος των ΛΟΑΤΚΙ.

Γονείς διαμαρτύρονταν για τη διδασκαλία σε παιδιά δημοτικού από ΛΟΑΤΚΙ άτομα, κρατώντας πινακίδες έξω από το Δημοτικό Σχολείο «Saticoy» με μηνύματα όπως «η επιλογή των γονέων έχει σημασία» και «αφήστε τα παιδιά μας ήσυχα».

Στην απέναντι πλευρά του δρόμου, περίπου 100 άτομα είχαν συγκεντρωθεί για μια αντιδιαμαρτυρία για την υποστήριξη των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και της εκπαίδευσης.

Όλο το πρωί, η αστυνομία προσπαθούσε να χωρίσει τις δύο πλευρές καθώς η ένταση αυξανόταν. Όμως λίγο πριν το μεσημέρι οι δύο πλευρές ήρθαν στα χέρια, καθώς γονείς επιχείρησαν να διαλύσουν την ανθρώπινη αλυσίδα που είχαν δημιουργήσει ορισμένοι υποστηρικτές της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Οι αξιωματικοί επενέβησαν για να λήξουν το επεισόδιο και κατάφεραν να διαλύσουν το πλήθος.

Δεν ήταν σαφές εάν κάποιος τραυματίστηκε ή συνελήφθη.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, μια διεμφυλική δασκάλα στο σχολείο διαπίστωσε ότι μια σημαία Pride που υπήρχε σε μια γλάστρα είχε καεί και η γλάστρα είχε σπάσει. Η αστυνομία του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε ότι ο βανδαλισμός ερευνάται.

pentapostagma.gr