ΗΠΑ: Στις 225.000 οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

Στις 225.000 οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, αυξημένες κατά 9.000

Αυξήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, παραμένοντας πάντως κοντά στα ιστορικά τους χαμηλά, υπογραμμίζοντας έτσι την ανθεκτικότητα της αμερικανικής αγοράς εργασίας παρά τις επιθετικές προσπάθειες της Federal Reserve να επιβραδύνει τη ζήτηση.

Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 9.000 στις 225.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 24 Δεκεμβρίου, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Αυτό επιβεβαίωσε τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις σκαρφάλωσαν στις 1,7 εκατ. την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Δεκεμβρίου. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Η Fed πραγματοποίησε φέτος μια από τις επιθετικότερες εκστρατείες σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής στην ιστορία της προκειμένου να χαλιναγωγήσει τον ξέφρενο πληθωρισμό. Αν και το υψηλότερος κόστος του δανεισμού έχει πλήξει κάποια τμήματα της οικονομίας, ιδίως την αγορά κατοικίας, η αγορά εργασίας έδειξε αξιοσημείωτες αντοχές όλο το 2022.