ΗΠΑ: Πέθανε ο Ζακ Έστριν, παραγωγός και σεναριογράφος των «Prison Break» και «Lost in Space»

Ο Zακ Έστριν, συγγραφέας και παραγωγός, γνωστός για τη δουλειά του στο «Prison Break» του Fox και την πρόσφατη αναβίωση του «Lost in Space» του Netflix, πέθανε στην Ερμόζα Μπιτς της Καλιφόρνια, σε ηλικία 51 ετών.

Ο θάνατός του οφείλεται σε καρδιακή προσβολή την ώρα που έκανε τζόκινγκ στην παραλία και ενώ δεν υπέφερε από καμία γνωστή ασθένεια. «Ήταν τα πάντα για εμάς. Ο καλύτερος σύζυγος, πατέρας, γιος και φίλος.

Αγαπούσε να κάνει τους πάντες χαρούμενους. Αγαπούσε να να είναι σεναριογράφος/παραγωγός και να είναι μέρος της δημιουργίας σειρών που άρεσαν στον κόσμο. Αλλά πάνω από όλα, αγαπούσε την οικογένεια και τους φίλους του. Ευχαριστούμε που ήσασταν μέρος της ζωής του και της δικής μας» ανέφερε η οικογένειά του.

Ξεκίνησε την καριέρα του γράφοντας σενάρια και όντας παραγωγός στα «Charmed» (2000), «Dawson’s Creek» (2000) και «Tru Calling» (2003-05), ενώ έγινε συμπαραγωγός για το άκρως πετυχημένο «Prison Break» (2006-09). Συνέχισε στην ίδια θέση για το «No Ordinary Family» , ενώ ήταν εκτελεστικός παραγωγός για τα «The Good Guys», «The River», «Zero Hour» και «The Whispers». Είχε αναλάβει την παραγωγή του «Stranger than Fiction» και εκτελούσε χρέη showrunner για το «Lost in Space» (2018-21).

«Αν χτυπούσε το τηλέφωνό σου και έβλεπες ότι σε παίρνει ο Zακ, χαμογελούσες. Ήταν μοναδικός στο είδος του» λένε συνεργάτες του.