ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν και επίσημα υποψήφιος για τις εκλογές του 2024

Ο Τζο Μπάιντεν ξεκίνησε επίσημα την εκστρατεία επανεκλογής του σήμερα, Τρίτη, ζητώντας από τους Αμερικανούς να του δώσουν ακόμα τέσσερα χρόνια για να ολοκληρώσει όσα ξεκίνησε ως πρόεδρος της χώρας.

Ο Μπάιντεν, γνωστός για τη νοσταλγία του, επέλεξε να ξεκινήσει την εκστρατεία του στην τέταρτη επέτειο από την επιστροφή του στην πολιτική το 2019, όταν δήλωσε την πρόθεσή του να επιδιώξει την προεδρική υποψηφιότητα για τρίτη φορά.

Τότε, όπως και τώρα, ο Μπάιντεν βασίστηκε σε ένα βίντεο για να δηλώσει επίσημα την υποψηφιότητά του προτού προχωρήσει στην προεκλογική εκστρατεία.

Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θα είναι επίσης και πάλι υποψήφια στο πλευρό του.

«Κάθε γενιά έχει μία στιγμή που πρέπει να υψώσει το ανάστημά της για τη δημοκρατία. Να υψώσει το ανάστημά της για τις θεμελιώδεις ελευθερίες. Πιστεύω ότι αυτή είναι η δική μας.

Για τον λόγο αυτό διεκδικώ την επανεκλογή μου ως προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ενωθείτε μαζί μας. Ας τελειώσουμε τη δουλειά», έγραψε χαρακτηριστικά ο 80χρονος πλανητάρχης στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Δεν είναι η ώρα για εφησυχασμό», λέει ο Μπάιντεν στο προεκλογικό του σποτ, που περιλαμβάνει εικόνες του Τραμπ, του κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, της βουλευτή Τέιλορ Γκριν, μίας από τις μεγαλύτερες οπαδούς του κινήματος MAGA.

«Σε ολόκληρη την χώρα, οι εξτρεμιστές του MAGA περιμένουν για να επιτεθούν σε αυτές τις θεμελιώδεις ελευθερίες, για να περικόψουν την Κοινωνική Ασφάλιση που πληρώσατε μια ολόκληρη ζωή, κόβοντας παράλληλα τους φόρους για τους πλουσιότερους,

υπαγορεύοντας ποιες αποφάσεις οι γυναίκες μπορούν να πάρουν για την υγεία τους, απαγορεύοντας βιβλία και λέγοντας στους ανθρώπους ποιους μπορούν να αγαπούν, δυσκολεύοντας ταυτόχρονα για σας την δυνατότητα ψήφου».

«Το ερώτημα που αντιμετωπίζουμε είναι αν στα επόμενα χρόνια θα έχουμε περισσότερη ή λιγότερη ελευθερία, περισσότερα ή λιγότερα δικαιώματα.

Γνωρίζω την Αμερική και ξέρω ότι είμαστε καλοί και τίμιοι άνθρωποι. Ξέρω ότι παραμένουμε μία χώρα που πιστεύει στην εντιμότητα και τον σεβασμό, και αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον με σεβασμό».