ΗΠΑ: Ο Τραμπ Αναγνώρισε τον Ιουδαϊσμό ως εθνικότητα

Τράμπ

«Αυτό είναι το μήνυμά μας προς τα πανεπιστήμια: εάν θέλετε να συνεχίσετε να λαμβάνετε το τεράστιο ποσό των ομοσπονδιακών δολαρίων που παίρνετε κάθε χρόνο, πρέπει να απορρίψετε τον αντισημιτισμό. Είναι πολύ απλό», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος

Εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν τον Ιουδαϊσμό ως εθνικότητα, εκτός από θρησκεία, υπέγραψε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την Τετάρτη.

Στην αιτιολόγησή του, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι το συγκεκριμένο νομοθέτημα θα αποτελέσει ένα ισχυρό όπλο στη μάχη για την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού και θα αποτελέσει βάση για οποιαδήποτε υπόθεση ρατσισμού, χρώματος ή εθνικότητας και μία «ασπίδα» για το Ισραήλ.

«Αυτό είναι το μήνυμά μας προς τα πανεπιστήμια: εάν θέλετε να συνεχίσετε να λαμβάνετε το τεράστιο ποσό των ομοσπονδιακών δολαρίων που παίρνετε κάθε χρόνο, πρέπει να απορρίψετε τον αντισημιτισμό. Είναι πολύ απλό», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την υπογραφή της εντολής.

The White House

@WhiteHouse

«Jewish Americans strengthen, sustain, and inspire our Nation! As President, I will always celebrate and honor the Jewish people.» — President @realDonaldTrump

Ενσωματωμένο βίντεο

1.757 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό