ΗΠΑ: Ισόβια κάθειρξη σε συζυγοκτόνο – Πριν 3 χρόνια έκανε αστεία για τη γυναίκα του σε τηλεπαιχνίδι

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε αμερικανικό δικαστήριο στον 40χρονο Τίμοθι Μπλίφνικ, ο οποίος βρέθηκε ένοχος για τη δολοφονία της συζύγου του στο δυτικό Ιλινόι.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο Μπλίφνικ δεν αντέδρασε ακούγοντας την ποινή που του ανακοίνωσε ο δικαστής Ρόμπερτ Μπράιαν σε δικαστήριο της κομητείας Άνταμς την περασμένη Παρασκευή.

Η απόφαση για την ενοχή του Μπλίφνικ ελήφθη στην δίκη του τον περασμένο Μάιο, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν στοιχεία που έπεισαν τους ένορκους ότι ο 40χρονος εισέβαλε τον περασμένο Φεβρουάριο στο σπίτι της συζύγου του, Ρεμπέκα (με την οποία ήταν σε διάσταση) και την πυροβόλησε πολλές φορές προκαλώντας τον θάνατό της. Το πτώμα της άτυχης γυναίκας βρέθηκε από ένας συγγενή που πήγε ανήσυχος να ελέγξει τι συνέβαινε όταν η Ρεμπέκα Μπλίφνικ δεν εμφανίστηκε στο σχολείο για να πάρει τα παιδιά της.

Το 2020, ο Τίμοθι Μπλίφνικ είχε συμμετάσχει με διάφορα μέλη της οικογένειάς του στο δημοφιλές τηλεπαιχνίδι «Family Feud» του ABC, όπου οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να μαντέψουν σωστά τις πιο δημοφιλείς απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα που έχουν τεθεί προηγουμένως σε ένα είδος δημοσκόπησης.

Μια από τις ερωτήσεις που ρώτησε ο παρουσιαστής Στιβ Χάρβεϊ την ομάδα του Μπλίφνικ ήταν η εξής: «Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος που έκανες στον γάμο σου;».

Ο 38χρονος τότε άνδρας κοίταξε με την άκρη του ματιού του το κοινό και, διαβεβαιώνοντας πρώτα τη γυναίκα του ότι την αγαπά, απάντησε: «Το ότι είπα “Δέχομαι”».

«Δεν το λέω εγώ, εγώ αγαπώ τη γυναίκα μου», πρόσθεσε γελώντας μαζί με το κοινό, ενώ ο Χάρβεϊ τον κοιτούσε με το χαρακτηριστικό «απογοητευμένο» του ύφος. «Θα το πληρώσω αυτό που είπα ε;» ρώτησε στη συνέχεια ο παρουσιαστής τον Μπλίφνικ, με τον Χάρβεϊ να απαντά ότι μάλλον θα γίνει χαμός όταν γυρίσει στο σπίτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απάντηση του Μπλίφνικ ήταν δεύτερη στη λίστα των πιο δημοφιλών απαντήσεων, αφού την ίδια απάντηση έδωσαν 20 από τα 100 άτομα που ερωτήθηκαν.