ΗΠΑ: Φυλάκιση 30 ετών στον τραγουδιστή R. Kelly για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Στη δίκη ο τραγουδιστής θεωρήθηκε υπεύθυνος ενός δικτύου που προσέλκυε και εκμεταλλευόταν «κορίτσια, αγόρια και γυναίκες»

Ο τραγουδιστής της R&B R.Kelly καταδικάστηκε σε κάθειρξη 30 ετών σε ομοσπονδιακή φυλακή στις ΗΠΑ για πληθώρα κατηγοριών σεξουαλικής κακοποίησης που αντιμετώπιζε, κάποιες από τις οποίες αφορούσαν ανήλικες.

Πέρυσι, κατά τη δίκη στην οποία κατέθεσαν 45 μάρτυρες, ο τραγουδιστής θεωρήθηκε υπεύθυνος ενός δικτύου που προσέλκυε και εκμεταλλευόταν «κορίτσια, αγόρια και γυναίκες».

Πρόκειται για κατηγορίες -αρχικά υποψίες- που εδώ και δεκαετίες «περιτριγύριζαν» τον 55χρονο σήμερα μουσικό.

Το 2008 είχε αθωωθεί για την κατηγορία κατοχής παιδικής πορνογραφίας. Αλλά το 2019 είχε συλληφθεί εκ νέου, αυτή τη φορά με ένα βαρύ κατηγορητήριο.

Οι συνεργάτες του έψαχναν στις ΗΠΑ γυναίκες και κορίτσια για να έχουν σεξουαλικές επαφές με τον R.Kelly. Αυτό συνέβαινε τουλάχιστον από το 1999, ανέφερε το κατηγορητήριο.

Τα θύματα δεν μπορούσαν αν βγουν από τα δωμάτιά τους χωρίς άδεια, ούτε για να πάνε στην τουαλέτα ή να φάνε, δεν μπορούσαν να βλέπουν άλλους άνδρες, ενώ ήταν υποχρεωμένα να αποκαλούν τον R.Kelly «μπαμπά». Ο μουσικός ζητούσε φωτογραφίες των θυμάτων, ενώ δεν τους είχε πει ότι έχει σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

Ένα από τα πολλά περιστατικά που απασχόλησαν το δικαστήριο ήταν ο γάμος του το 1994 με την τραγουδίστρια Ααλίγια, όταν αυτή ήταν 15 ετών. Ο γάμος έγινε γιατί η Ααλίγια (που σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα λίγα χρόνια αργότερα) πίστευε ότι ήταν έγκυος από τον Ρ. Κέλι.

Το δικαστήριο τον έκρινε τελικά ένοχο τον Σεπτέμβριο του 2021 για εννέα αδικήματα. Οι δικηγόροι του είχαν ζητήσει ποινή 10 ετών.

Τον Αύγουστο τον περιμένει άλλη μια δίκη για παιδική πορνογραφία και παρακώλυση της Δικαιοσύνης.