ΗΠΑ: Ένοπλη επίθεση με 5 θύματα στην Ν. Καρολίνα

ΗΠΑ: Ένοπλη επίθεση

Τα πιθανά αίτια της επίθεσης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά
Ένοπλη επίθεση στην Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο 5 ατόμων, μεταξύ των οποίων και 2 παιδιά.

Γύρω στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, οι γείτονες μιας οικογένειας από το Ροκ Χιλ της Νότιας Καρολίνας άκουσαν πυροβολισμούς κοντά στο σπίτι.

Η αστυνομία εκλήθη στο σημείο, όπου εντόπισε τα νεκρά σώματα του 70χρονου γιατρού Ρόμπερτ Λέσλι, της 69χρονης συζύγου του, Μπάρμπαρα Λέσλι και των δύο εγγονών τους, της 9χρονης Έιντα και του 5χρονου Νόα.

Νεκρός βρέθηκε επίσης και ο 38χρονος Τζέιμς Λιούις, ο οποίος δεν είχε κάποια συγγένεια με τα υπόλοιπα θύματα και απλώς έτυχε να εκτελεί εργασίες στο σπίτι την ώρα της επίθεσης.

Οι ερευνητές ανακοίνωσαν τον εντοπισμό ενός υπόπτου για την επίθεση σε γειτονικό σπίτι, ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές έπειτα από 8ωρο ανθρωποκυνηγητό.

Τα πιθανά αίτια της επίθεσης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ωστόσο το τοπικό γραφείο του σερίφη διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει «ευρύτερος κίνδυνος για την κοινότητα».

Άγνωστο παραμένει, επίσης, το εάν ο φερόμενος ως δράστης είχε κάποια συγγένεια ή άλλη σχέση με τα θύματά του.

Ο γιατρός και η οικογένειά του ήταν ιδιαίτερα αγαπητοί στην τοπική κοινότητα, όπου ο δρ. Λέσλι εργαζόταν ως διευθυντής κλινικής από το 1981.

Ο γιατρός ήταν παντρεμένος με τη σύζυγό του εδώ και 40 χρόνια και είχαν 4 παιδιά και 8 εγγόνια.

Στον κήπο του σπιτιού τους, φιλοξενούσαν ζώα όπως οι γάτες, τα σκυλιά, τα γαϊδουράκια και τα πόνυ και ασχολούνταν με δραστηριότητες όπως η μελισσοκομία.

Οι γείτονές τους, πολλοί εκ των οποίων είχαν υπάρξει ασθενείς του γιατρού, βιώνουν σοκ μετά από την μαζική δολοφονία, για την οποία αδυνατούν να φανταστούν κάποιο πιθανό αίτιο.