Ιντερπόλ: Εκστρατεία για την ταυτότητα 22 γυναικών που βρέθηκαν νεκρές

Οι περισσότερες από τις νεκρές γυναίκες είναι ως φαίνεται θύματα ανεξιχνίαστων υποθέσεων δολοφονίας και ορισμένες πιθανώς θύματα εμπορίας ανθρώπων από την Ανατολική Ευρώπη

Η Ιντερπόλ έχει προσελκύσει διασημότητες και από τις τρεις χώρες για να προωθήσει την καμπάνια της «Identify Me» για την επίλυση αυτών των είκοσι ανοιχτών υποθέσεων.

Τα θύματα, εδώ και πολλά χρόνια, θάβονταν σε ρηχούς ή πρόχειρους τάφους. Οι αρχές πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν μεταφερθεί σε αυτές τις τοποθεσίες για να καταστήσουν πιο δύσκολη την ποινική έρευνα.

Εκτιμάται ότι η δημοσίευση εικόνων των γυναικών και τα λίγα που είναι γνωστά για αυτές θα πυροδοτήσουν την ανταπόκριση των πολιτών. Η επιχείρηση «Identify Me» αποκαλύπτει για πρώτη φορά ευαίσθητες πληροφορίες που κανονικά θα φυλάσσονταν στις αστυνομικές Αρχές που συνεργάζονται στην έρευνα.

Οι πράκτορες έχουν δείγματα DNA από τις περισσότερες γυναίκες, επομένως η ταυτότητα τους θα μπορούσε να προσδιοριστεί με σύγκριση, εάν μπορούσαν να εντοπίσουν τους πλησιέστερους συγγενείς.