Ινδία: Συμφωνία για την παραγωγή πάνω από 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Sputnik V

Sputnik V

H Ινδία και πιο συγκεκριμένα η φαρμακευτική εταιρεία Hetero έφτασε σε οριστική συμφωνία με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) για την παραγωγή πάνω από 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Sputnik V.

«Η RDIF και η Hetero, μία από τις κορυφαίες εταιρείες γενόσημων φαρμάκων της Ινδίας συμφώνησαν να παράγουν στην Ινδία πάνω από 100 εκατομμύρια δόσεις ετησίως από το πρώτο εγγεγραμμένο εμβόλιο στον κόσμο κατά της νέας λοίμωξης από κορονoϊό, Sputnik V» ανέφερε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων σε δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στο Twitter.

Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2021

«Είμαι πεπεισμένος ότι το Sputnik V θα πρέπει να γίνει αναπόσπαστο μέρος του εθνικού χαρτοφυλακίου εμβολίων κάθε χώρας που επιθυμεί να προστατεύσει τον πληθυσμό της από τον κορωνοϊό.

Χάρη στη συνεργασία μας με την Hetero, θα είμαστε σε θέση να αυξήσουμε σημαντικά την παραγωγική ικανότητα και να προσφέρουμε στους ανθρώπους της Ινδίας μια αποτελεσματική λύση σε αυτήν την δύσκολη περίοδο της πανδημίας»

δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της RDIF, Κίριλ Ντμίτριεφ, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου.

Ο διευθυντής διεθνούς μάρκετινγκ της Hetero, Κρίσνα Ρέντι σημείωσε ότι η εταιρεία ήταν στην ευχάριστη θέση να συνεργαστεί με την RDIF ως συνεργάτης παραγωγής για το «πιο αναμενόμενο» εμβόλιο.

H αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου για τον κορωνοϊό «αγγίζει» το 92% σύμφωνα με τα στοιχεία της δεύτερης ενδιάμεσης ανάλυσης στοιχείων που συλλέχθηκαν,

22 ημέρες ύστερα από τη χορήγηση της πρώτης δόσης σε εθελοντές, όπως ανακοίνωσε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

Παράλληλα, μετά την 42η ημέρα το ποσοστό ξεπερνά το 95%.

Δόσεις του Sputnik V έχουν ήδη παραδοθεί στην Ινδία, την Ουγγαρία, την Αρμενία, τη Λευκορωσία και άλλες χώρες για κλινικές δοκιμές.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι δεκάδες άλλες χώρες έχουν επίσης εκφράσει την επιθυμία να αγοράσουν ρωσικά εμβόλια για τον κορωνοϊό.