Ινδία: Κατέρρευσε κρεμαστή γέφυρα – Σε 81 ανέρχονται οι νεκροί, δεκάδες οι τραυματίες

Σε 81 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από την την κατάρρευση μιας κρεμαστής γέφυρας στον ποταμό Ματσού, στην πόλη Μόρμπι του κρατιδίου Γκουτζαράτ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Πρωτύτερος απολογισμός έκανε λόγο για 68 νεκρούς.

Η ιστορική γέφυρα, μήκους 230 μέτρων, κατασκευάστηκε την εποχή της βρετανικής αποικιοκρατίας, τον 19ο αιώνα. Είχε κλείσει για συντήρηση για έξι μήνες και δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία πριν από πέντε ημέρες.

Τον τρόμο βίωσαν ντόπιοι και τουρίστες στην περιοχή Μόρμπι της Ινδίας, όταν κατέρρευσε η κρεμαστή γέφυρα του Γκουτζαράτ.

Οι σκηνές αλλοφροσύνης που επικράτησαν όταν η γέφυρα κόπηκε στα δύο ήταν ανατριχιαστικές, με τα βίντεο που καταφθάνουν από την Ινδία να κόβουν την ανάσα.

Το γραφείο του πρωθυπουργού της Ινδίας ανακοίνωσε ότι έχει δοθεί εντολή για κατεπείγουσα κινητοποίηση όλων των ομάδων διάσωσης προς την περιοχή.

«Είμαι βαθιά λυπημένος για την τραγωδία της κατάρρευσης της κρεμαστής γέφυρας στο Morbi. Οι επιχειρήσεις αρωγής και διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη. Δόθηκαν οδηγίες για την άμεση αντιμετώπιση των τραυματιών.

Είμαι σε συνεχή επαφή με την περιφερειακή διοίκηση για αυτό το θέμα», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός του Γκουτζαράτ, Μπουπέντρα Πατέλ.