Αρχική ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων: Το μήνυμα της ΠΑΕ ΑΕΚ

Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων: Το μήνυμα της ΠΑΕ ΑΕΚ

Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν ξεχνά τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και ως αθλητικό σωματείο με προσφυγικές ρίζες στέλνει το δικό της μήνυμα για την 19 Μαΐου και τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Συγκεκριμένα, στη σελίδα της Ένωσης στο Facebook, έχει αναρτηθεί ένα συγκινητικό βίντεο με πλάνα και φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον εκτοπισμό και τις σφαγές των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, και στο κείμενο τονίζονται τα εξής: «Το χρέος του σεβασμού προς τις 353.000 ψυχές που χάθηκαν! Η υποχρέωση της μνήμης και για τις γενιές που θα ακολουθήσουν!

»Ο αγώνας, που δεν πρέπει να σταματήσει ποτέ, για την αναγνώριση και τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που αναδεικνύει ένα από τα πλέον στυγερά εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας! Η αναγκαιότητα για τη δικαίωση της ιστορικής αλήθειας, που θα συμβάλλει αποφασιστικά και στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών! Ο οδηγός μας για το μέλλον!

»Για τους άταφους νεκρούς, για τις πόρτες στα σπίτια που δεν θα ξανανοίξουν, για τα σβηστά καντήλια στα δικά μας μοναστήρια! Οι ρίζες μας, η καταγωγή μας, η προέλευση και η υπερηφάνεια μας για τις αλησμόνητες πατρίδες της Ανατολής! Μικρά Ασία – Πόντος – Κωνσταντινούπολη! Οι στάχτες της καταστροφής που γέννησαν και τη δική μας ομάδα και εμπνέουν τη διαδρομή μας! 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου!».