Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε μια νέα κοινωνική και οικονομική χρεοκοπία

Σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι «οδηγεί τη χώρα με μεγάλη ταχύτητα σε μια νέα κοινωνική και οικονομική χρεοκοπία” επέρριψε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας “στο Κόκκινο” 105,5 FM, κατηγορώντας τη, μάλιστα, πως «προσπαθεί με χυδαίο τρόπο να επιρρίψει τις ευθύνες για τις ξεκάθαρα πολιτικές της αποφάσεις στις υγειονομικές εισηγήσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων».

«Το έχουμε ξαναδεί πως όταν τα πράγματα ζορίζουν η ΝΔ μεταθέτει την ευθύνη σε κάποιον άλλον. Το ζήσαμε στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης όπου ο κ. Μητσοτάκης μας έλεγε ότι δεν υπάρχουν εισηγήσεις για του Αγ. Δημητρίου και καταλήξαμε στην κυνική ομολογία του κ. Γεωργιάδη πως υπήρχαν εισηγήσεις ειδικών και εισηγήσεις αυτοδιοικητικών παραγόντων», τόνισε. Και συνέχισε: «Τελευταίο παράδειγμα μετάθεσης ευθυνών; Η δήλωση του κ. Κοντοζαμάνη ότι για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ η ευθύνη ανήκει στους γιατρούς».

Στο μεταξύ, ο Νάσος Ηλιόπουλος επέμεινε στην ανάδειξη της καταγγελίας ότι 35.00 συμπολίτες μας κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη κατοικία: «Ενώ ήδη έχουν κάνει αίτηση για υπαγωγή στο ν. Κατσέλη, οι υποθέσεις τους δεν έχουν εκδικαστεί και μέσα σε μια ασφυκτική ημερομηνία η κυβέρνηση τους ζητά να επανακαταθέσουν έγγραφα, και επανεκκινεί τους πλειστηριασμούς».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξασφαλίσει ότι θα υπάρξει κοινωνική πίεση γύρω από το ζήτημα. Όπως κερδίσαμε μέσα από την κοινωνική πίεση να παγώσει ο πτωχευτικός και να ψηφίσει η κυβέρνηση τα φάρμακα για τους χαμηλοσυνταξιούχους, τώρα πρέπει να κερδίσουμε άλλη μια νίκη για να μην χάσουν 35.000 συμπολίτες μας το σπίτι τους μέσα στην κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στο Ν. Χατζηνικολάου, ο εκπρόσωπος Τύπου επισήμανε πως «για ακόμη μια φορά ο πρωθυπουργός αποδείχθηκε ανίκανος να κάνει την αυτοκριτική του». «Μάλιστα είχε το θράσος να πει το ανατριχιαστικό, ότι η Ελλάδα θα είναι από τις κερδισμένες χώρες της πανδημίας, όταν σε δυόμιση μήνες μετράμε πάνω από 4.600 νεκρούς, όταν έχουμε τη 4η χειρότερη ύφεση στην ευρωζώνη το 9μηνο, και όταν είμαστε η δεύτερη χώρα στη μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος», σημείωσε.

«Δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα επιβάλλει μαζικά τεστ για την ιχνηλάτηση και καταπολέμηση της πανδημίας, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών -και όχι να μεταφέρουμε γιατρούς από τα νοσοκομεία της Αττικής στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδα- και μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας που έχουν καταστεί εστίες υπερμετάδοσης», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Σημείωσε, μάλιστα, πως «τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται δεν μπορούν να δουλέψουν χωρίς ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και μέτρα οικονομικής στήριξης». «Όμως η κυβέρνηση αρνήθηκε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να χορηγήσει το κράτος το δώρο Χριστουγέννων στις πληττόμενες επιχειρήσεις όχι στη βάση των 534 ευρώ, και να δώσει μη επιστρεπτέα ενίσχυση», υπενθύμισε. «Οι άνθρωποι πρέπει να ζήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή σύγκριση των νεκρών της πανδημίας με τους νεκρούς της τραγωδίας στο Μάτι, που επιχείρησε ο κ. Χατζηνικολάου κατά τη συνέντευξή του με τον κ. Μητσοτάκη, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε: «Η αλήθεια δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Τίθενται σοβαρά ζητήματα για την ενημέρωση των πολιτών που δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα. Αναμένουμε από τον ίδιο πως θα απαντήσει, όπως προανήγγειλε».