Ηλεία: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην περιοχή Γραμματικό – Απειλεί χωριά της Αρχαίας Ολυμπίας

Ηλεία

Μάχη δίνουν οι ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία, για να περιορίσουν την φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι σεδασική έκταση στην περιοχή Γραμματικό, Λαντζοϊου.

Στο μεταξύ, έπειτα από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι κάτοικοι της κοινότητας Χελιδόνι, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, έχουν συγκεντρωθεί, για προληπτικούς λόγους, σε ασφαλές σημείο της κοινότητας.

Αυτή την ώρα, η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και έχει φτάσει να απειλεί χωριά της Αρχαίας Ολυμπίας.

grammatiko-ileias-fwtia
grammatiko-ileias-fwtia__2_
grammatiko-ileias-fwtia__3_
grammatiko-ileias-fwtia__1_

 

purkagia-grammatiko6
purkagia-grammatiko7

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.gr, οι φλόγες απειλούν τα χωριά Χελιδόνι, Καυκανιά και Πουρνάρι, ενώ ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας είναι έτοιμος για να πραγματοποιήσει εκκένωση τους, αν χρειαστεί.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς.

purkagia-grammatiko3
purkagia-grammatiko4
purkagia-grammatiko5

Στο Γραμματικό Ηλείας μεταβαίνει εσπευσμένα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Στην περιοχή επιχειρούν 119 πυροσβέστες, 34 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα και συνδράμουν υδροφόρα Ο.Τ.Α, βυτιοφόρα και μηχανήματα έργου.

Έχει οριοθετηθεί, να σημειωθεί, η μεγάλη δασική πυρκαγιά στα Μέθανα Τροιζηνίας. Για την πυρκαγιά κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Τέλος, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τρίτη στην περιοχή Κεχριές Κορίνθου επιχειρούν 83 οχήματα με 300 πυροσβέστες, 11 ελικόπτερα, 6 αεροσκάφη, δύο υδροφόρες Ο.Τ.Α, τέσσεερα βυτιοφόρα και δύο μηχανήματα έργου.