Ιατροδικαστής Δ. Γαλεντέρης για θάνατο Β. Τόπαλου: «Η κάκωση προήλθε από χτύπημα το οποίο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα…»-Βίντεο

Νέα στοιχεία και συγκλονιστικές μαρτυρίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες του θανάσιμου τραυματισμού του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου στο γυμναστήριο της Αγίας Παρασκευής, τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών.

Η Ασφάλεια περιμένει να πάρει ολοκληρωμένη την ιατροδικαστική έκθεση για να βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα. Ωστόσο, υπάρχει ένα εύρημα το οποίο μόνο απαρατήρητο δεν περνά.

Ο ιατροδικαστής έχει εντοπίσει κάκωση υψηλής κινητικής ενέργειας.

Τι σημαίνει αυτό;

Σύμφωνα με το Star, o ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης διευκρινίζει:

«Η κάκωση προήλθε από ένα χτύπημα το οποίο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, αυτή η κάκωση προκάλεσε και την επιτάχυνση του κρανίου, το οποίο επιβράδυνε απότομα με αποτέλεσμα η αδράνεια να προκαλέσει τη ρήξη των αγγείων και το υποσκληρίδιο αιμάτωμα».

Όπως λέει, μια πτώση σε νεροχύτη δεν είναι κάκωση υψηλής ταχύτητας, ούτε το σώμα κατευθύνεται με υψηλή ταχύτητα εκεί.

Σύμφωνα με τον κ. Γαλεντέρη, το αιμάτωμα φαίνεται πως είναι η αιτία και όχι το αποτέλεσμα της κατάρρευσης του Βασίλη.

Την ίδια στιγμή, το φως της δημοσιότητας είδε τις προηγούμενες ώρες μαρτυρία ενός ανθρώπου «κλειδί».

Πρόκειται για τον νεαρό μποξέρ που ήταν παρών στην τελευταία προπόνηση του 16χρονου και ανακαλεί στη μνήμη του καρέ – καρέ όσα συνέβησαν.

Πρώτο και κρίσιμο σημείο από όσα επισημαίνει η πλήρης επιβεβαίωση ότι ο Βασίλης είχε εκείνη τη μέρα αντίπαλο μεγαλύτερης κατηγορίας.

«Στο ρινγκ ήταν ζευγάρι με τον (…) εκείνη την ημέρα. Συνήθιζε να κάνει τεχνικές μαζί του ο Βασίλης. Ο (…) είναι 63,5 κιλά. Έκανε στόχους. Δεν μπορεί να του ξέφυγε κανένα χτύπημα. Τα παιδιά ξέρουν, δεν είναι άσχετοι.

Ούτε ο (…) ούτε ο Βασίλης, και να τους ξεφύγει θα σταματήσουν αμέσως. Ξέρουν να ελέγχουν το χτύπημα» δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Ήταν μπροστά ο πατέρας του, ο αδερφός και ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου. Αν είχε συμβεί κάτι θα το είχαν δει. Οι υπόλοιποι πάνω στο ρινγκ ήταν αρχάριοι. Ίσως του είχαν κρατήσει τον στόχο, αλλά κανένας δεν ήταν του επιπέδου του Βασίλη.

Ο Βασίλης ήταν πολύ καλός, δεν έβαζε εύκολα γάντια κάποιος μαζί του. Δεν υπήρχε κανένας πιο πάνω από τον Βασίλη στο γυμναστήριό μας εκείνη την ώρα. Το παιδί πήγε για μία χαλαρή προπόνηση εκείνο το πρωί, για συντήρηση».

Τουλάχιστον 15 καταθέσεις στη ΓΑΔΑ

Σύμφωνα με το MEGA, τουλάχιστον 15 άτομα έχουν κληθεί να καταθέσουν για το τραγικό συμβάν στην ΕΛ.ΑΣ. και την υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής.